Disse ting kan du bruge skueglas til

23uu23

Skueglas bliver brugt i industriens verden til at overvåge eller inspicere processer. Hvis du er i et erhverv hvor dette er relevant for dig og din virksomhed, kan du blive meget klogere på skueglassets anvendelse her.

Hvad bliver skueglas brugt til?

Skueglas bliver også kaldt for kigglas eller inspektionsglas, da det bliver brugt til at overvåge processer såsom væske i et glas eller beholder. Det kan f.eks. være olie, der skal overvåges i et oliestandsglas eller vand i et vandstandsglas. Det kan også være faste materialer og ting såsom korn i en kornsilo, cement i en tank eller luft, gasser eller varme i et vakuumkammer. Skueglas er genialt til disse overvågningsopgaver, da glasset et transparant, og man kan derfor kigge på det der skal overvåges udefra. Her kan man sikre at materialet i glasset bibeholder den ønskede farve, mængde, tekstur osv., samtidig med at det kan blive i glasset, og man ikke behøver at tage det ud.

Skueglassets funktioner

Skueglas er meget modstandsdygtig overfor høje temperaturer og kan tåle fra 100 grader og helt op til 280 grader – alt efter hvilket slags skueglas der er tale om. Højt tryk har dog også en betydning for hvor høje temperaturer glasset kan tåle, så det skal man også have i mente. Skueglassene fås også i forskellige tykkelser, og jo tykkere glasset er, jo højere tryk kan det holde til. Når man skal vælge typen af skueglas, skal man også tænke over hvilket materiale, kemikalie eller andet der skal være i beholderen. Glasset kan holde til langt det meste, men f.eks. er damp meget voldsomt når det kommer under tryk, og her skal man huske at tjekke, om glastypen kan holde til dette. Du kan få skueglas i forskellige former og størrelser. Det kan f.eks. være rundt, firkantet eller formet som et glasrør – alt afhængigt af hvad det skal bruges til.