Guide: Sådan overgår du til en mere moderne opvarmningskilde

23uu23

Der er sket en udvikling i vores samfund, hvor vi bliver mere opmærksomme på vores ressourcer, og hvordan vi er mere bevidste omkring vores forbrug. Det breder sig til mange forskellige dele af vores samfund, blandt andet kan man se det i virksomheders forpligtelser, privates forhold til elbiler og lignende. Noget, der er mere meget populært at tale om, er hvilke opvarmningsmetoder, man anvender. Det anbefales, at man går væk fra fossile brændsler og i stedet anvender nyere kilder som for eksempel varmepumpen. Har du besluttet dig for at overgå til en ny opvarmningskilde, men er i tvivl om, hvordan du bedst får det til at gå i orden? Denne guide tager dig igennem processen.

 

Vælg den rigtige løsning for dig

Der findes mange forskellige varianter af en varmepumpe, og det er vigtigt, at du overvejer, hvilken model der passer til dig. DVI Energi har installationen i flere forskellige størrelser og den kommer i forskellige varianter, så der findes en, som er rigtig til dit hjem. Derudover er det vigtigt, at du gør dig tanker omkring, hvor den skal placeres og hvordan det skal fungere, så du har gjort dig de vigtigste tanker, før du bestiller den.

 

Overvej dine behov

Varmeinstallationen kommer i mange forskellige prisniveauer og kvaliteter, og du bør overveje, hvad der er det vigtigste for dig. Hvis du vælger en dyrere varmepumpe, får du den samtidig i bedre kvalitet, hvor der også er større fokus på for eksempel æstetik, støjniveau og tilgængelighed. Derudover får du en stor servicepakke med, som kan være en fordel, når man skal i gang med noget så centralt, som at udskifte sin varmekilde.

 

Hvis du drømmer om at gøre overgangen så let som muligt og ikke ønsker at skulle foretage meget selv, giver det god mening at undersøge at købe installationen et sted, hvor der er god mulighed for service og sparring i forbindelse med processen.

 

Husk tilskuddet

Hvis du ikke bor i et område med fjernvarme og ønsker at udskifte et oliefyr, gasfyr eller bioanlæg, har du mulighed for at søge tilskud i forbindelse med din investering i en varmepumpe. Det kan være en god idé blot at få ansøgt og se, om man bliver godkendt til at få et tilskud, fordi det vil lette den økonomiske udgift, der er forbundet med at udskifte sin gamle opvarmningskilde til en nyere. Du kan søge om tilskud ved Energistyrelsen, og læse mere om krav og ansøgningsfrist på deres hjemmeside.