Guide: Sådan vælger du den rigtige varmekilde til dit hjem

23uu23

Skal du have udskiftet dit varmesystem i din bolig til en grønnere løsning? Der er mange forskellige muligheder for varmekilder, der kan opvarme din bolig, og flere faktorer påvirker hvilken en, du bør få installeret. At vælge at få udskiftet sin varmekilde til noget mere bæredygtigt end en ældre, fossil model, er positivt af flere årsager. Blandt andet er det godt for miljøet og for din varmeregning. Hvis du står og skal have en ny varmekilde i din bolig, er du måske i tvivl om, hvilken en du bør vælge? Denne artikel introducerer dig til et par forskellige varmekilder, du kan overveje at få installeret.

 

Den effektive varmepumpe

En mulighed er at vælge en varmepumpe. Den er særligt effektiv og nem at installere, og derfor skal du vælge en varmepumpe. Du kan enten vælge en luft til luft eller luft til vand – det afhænger primært at boligens størrelse. Et lille hus kan fint opvarmes med en luft til luft, mens en større bolig formentlig vil kræve luft til vand varmepumpen.

 

Varmepumpen er god for både miljøet og din økonomi, blandt andet fordi den er super energieffektiv i sin opvarmning.

 

Gå med fjernvarmesystemet

Du kan også overveje et fjernvarmesystem, som er billigt at installere og anvende og samtidig miljøvenligt sammenlignet med ældre varmekilder. Det er en særdeles udbredt opvarmningsform i Danmark – men den er samtidig afhængig af, at man har et hjem, som muliggør installeringen af systemet. Det er dog oplagt for dig, som bor i et fjernvarmenetværk.

 

Anlæg jordvarme

Endelig er der også jordvarmesystemet, som lige som de andre er billigt i drift og langt mere miljøvenligt. En ulempe er dog, at det er dyrt at installere og oftest ret besværligt, fordi det kræver, at du har en del plads i din have, som skal graves delvist op så rørene til jordvarmen kan graves ned.