Tænder

Skærer du tænder?

23uu23

Tilhører du den gruppe af mennesker, som desværre skærer tænder, når de sover, så kender du nok sagtens til gener, som det medfører. Det er blandt andre hovedpine, ondt i kæberne, af og til kan smerterne trække helt ned i ryggen. Ud over at det kan give smerter, som slider det gevaldigt på tænderne, hvilket nedsætter tændernes funktion, samt kan give andre følgeskader. Derfor er du nødt til at forhindre tandskæreriet og derved begrænse den negative udvikling. Spørg eventuelt din tandlæge til råds, om hvad du kan gøre.

Hovedpine

Køb en bideskinne og beskyt dine tænder, når du sover

Du kan selvfølgelig købe en bideskinne gennem din tandlæge, hvilket nok vil være den dyreste løsning. Hvis du hellere vil slippe billigt, så køb den selv. Det er ikke nødvendigvis at pris, og kvalitet hænger sammen. Du kan sagtens finde en billig variant, som har en udmærket kvalitet. På nettet kan du hurtigt finde prisoversigter og anbefalinger af flere forskellige varianter.

Når du ikke længere vågner op med hovedpine dagligt, så kan du tilmed opleve en større livskvalitet, men også en bedre nattesøvn.

Kæbesmerter

Tilpas dit tandsæt for bedst mulig komfort

Når du skal anvende en bideskinne, så skal den naturligvis passe til dine tænder. Når du modtager din skinne, så skal du varme den op, til den bliver blød. Ikke så varmt at den smelter eller så du brænder dig, men blot tilpas lun, til at det er muligt at arbejde med den. Når den er varm, så sætter du den på dine tænder i overmunden. Bid blidt sammen, og brug også dine fingre til at forbedre pasformen. Tag den af, når den er fast igen og lad den stå at størkne inden brug. Det er meget nemt og lige til. Der følger højst sandsynligt en brugsanvisning med en udførlig vejledning med dit køb.