Svingende el og gaspriser

23uu23

Danske familier har haft det svært i de seneste år på grund af svingende el- og gaspriser. Prisen på elektricitet er mere end fordoblet siden 2013, mens prisen på naturgas er firedoblet. Som følge heraf har mange familier svært ved at følge med deres energiregninger. I nogle tilfælde har familierne været nødt til at vælge mellem at opvarme deres hjem og spise ordentlige måltider. Situationen er blevet endnu værre af, at lønningerne ikke er steget i samme takt som energipriserne. Det betyder, at de danske familier føler sig presset fra alle sider. Selv om regeringen har indført nogle foranstaltninger for at lette byrden, er det klart, at der skal gøres meget mere for at beskytte familierne mod de stigende leveomkostninger. Men er der noget man selv kan gøre? Læs mere hos Din Fagpartner eller få svaret ved at læse med i denne artikel.

Få din strøm fra alternative kilder

Når det kommer til gas- og naturgas, kan det være svært at finde andre kilder end dem der allerede eksisterer, medmindre man er milliardær og har adgang til teknologi der kan hive gas op fra jorden. Når det kommer til elektricitet er det dog en anden sag. Der findes nemlig et par forskellige måder hvorpå, man kan lave sin egen strøm. Det kræver dog at man har lidt penge på kistebunden, som man kan bruge til formålet.

Sådan laver du din egen strøm

I dag er det muligt at lave sin egen strøm, hvis man har pengene til udstyret, samt plads og tilladelse til at bruge. Den mest almindelige metode er ved at installere solceller på ens tag. Den rette mængde paneler, kan snildt drive alle elektriske apparater i husstanden. Hvis man kan få en tilladelse til at sætte en mindre vindmølle op i ens baghave, kan dette også være en kilde til strøm, udenom de store selskaber.