elektriker

Belysning og strømforbrug

23uu23

Hvor meget strøm bruges til belysning?

De færreste af os tænker over det, men pærer forbruger unødigt meget energi, og belysning alene i de danske hjem sluger en femtedel af el i de danske boliger. De gamle pærer er ekstremt ineffektive. Kun 10 procent af energien fra en pære bliver lys, resten bliver varme.

 

Det bedste og nemmeste du kan gøre mht. til energibesparelse i hjemmet er at udskifte alle dine gamle pære til LED-pære. Når alle pærer er væk og der nu kun er LED pære i europæiske hjem, anslås det, at elforbruget falder i EU med 39 milliarder. Så hvad venter du på. Hvis du stadig er ejere af gamle pærer, så er det på tiden at tage en tur ned i Kvickly og skifte dem ud mod en mere energibesparende og moderne løsning dvs. LED pære.

At udskifte gamle pære er kun en ting af flere mht. til at spare på energi på din belysning. Autoriseret elektriker København er en elektriker i Storkøbenhavn, med stor erfaring indenfor energioptimering og belysning. Her er Autoriseret Elektrikers 5 enkle energibesparende tips til at spare yderligere på belysning;

 

5 enkle energibesparende tips til at spare på belysning

  1. At have den rigtige belysning på det rigtige sted gør stor forskel. For eksempel kan der være stærkere belysning, hvor du arbejder, og mere begrænset generel belysning. Det forhindrer unødigt højt energiforbrug.
  2. I nogle rum kan det være smart at investere i at installere en dæmper. Du sparer energi, mens du får en mere harmonisk og hyggelig atmosfære i rummet.
  3. Sluk altid lysene, når du forlader et rum. Synes du at det er svært at huske? Brug f.eks. Lyssensorer, bevægelsesdetektorer eller timere.
  4. Til din udendørs belysning kan du enten installere en sensor, der slukker lysene, når dagslyset er stærkt nok, eller en bevægelsesdetektor, der tænder belysningen, når nogen kommer i nærheden af ​​belysningen.
  5. Hvis du har steder i dit hjem, hvor du kan bruge lysstofrør, f.eks. I opbevaring eller kældre, er det et optimalt valg. Fluorescerende armaturer har lang levetid, er energieffektive og fås i forskellige farvegengivelser.