Solceller

Foretag energirenovering af din bolig, og spar penge

23uu23

I en tid med økonomisk vækst i Danmark grundet stigende indkomster og øget forbrug, er der mange danskere der bruger flere penge på energirigtige løsninger i deres hjem.

For selvom opgangstider før hen har været kendetegnet ved egoistisk forbrug, er der nu mere en tendes hen imod at ville gøre noget godt for miljøet og med et inderligt ønske om at redde verden og den udvikling der er i gang.

Samtidig vil de fleste gerne kunne spare penge og få noget ud af de løsninger der vælges. Dette kan netop være tilfældet med energirenoveringer. Nedenfor kan du løse mere om emnet og blive klogere på hvad du eventuelt skal være opmærksom på, hvis du står overfor en renovering som du overvejer, skal have fokus på energirigtige løsninger.

Dyre investeringer som tjener sig selv hjem

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal vælge de energirigtige løsninger i din boligrenovering, bør du tænke på, hvad du gerne vil have ud af din renovering. Det at bygge om og renovere vil altid være en dyr affære og nogle energioptimeringer kan være dyrere end andre løsninger at investere i.

Dog vil de typisk også tjene sig selv hjem igen og på sigt blive langt billigere løsninger end de traditionelle. Dette ses fx ved at isolere bedre, at vælge energirigtige vinduer, som er mere tætte at investere i solcelleenergi m.m. Alt dette vil være med til at nedbringe dit energiforbrug og dermed kunne ses og mærkes på regningerne.

isolering

Nogle energioptimeringer kan tilmed trækkes fra i skat og du bør derfor undersøge om du ikke kan få lidt ekstra ud af det denne vej igennem. Dette vil typisk være via håndværkerfradraget på din årsopgørelse.

Bæredygtighed forenet med økonomiske løsninger

Ikke nok med at bæredygtige løsninger i din bolig over tid vil være det billigste, så er de energirigtige løsninger tilmed bæredygtige. Det betyder at det ikke kun er din pengepung der nyder godt af energirenoveringen, men det gør miljøet også, idet der spares på naturens ressourcer. På denne måde vil din fornemmelse af at gøre noget godt for miljøet og være med til at gøre en forskel, blive opretholdt.

Indhent tilbud og få professionelle råd og vejledning

Når du har besluttet dig for at gennemgå en energirenovering er der nogle foranstaltninger du bør foretage for at spare ekstra mange penge. For det første er det altid en god idé at indhente tilbud fra flere forskellige håndværkere i forhold til det du skal have lavet. På denne måde kan du holde tilbuddene op imod hinanden og vælge det billigste.

Derudover bør du også søge professionelle råd og vejledning inden du kaster dig ud i renoveringen, for at få svar på hvad der i dit tilfælde bedst kan betale sig at få lavet. Søg eventuelt råd og vejledning hos en byggesagkyndig, for en uvildig vurdering.

På denne måde kan du tilmed tilegne dig noget viden om dit eget byggeri, som kan være værdifuldt inden du skal indhente tilbud. På denne måde kan du bedre være med i samtalen og forstå de løsninger der bliver iværksat.

Plantegning