lys

Hvordan bruger man mindre energi i sin hverdag?

23uu23

Det er enormt vigtigt i dag at huske at bruge så lidt energi som muligt. Alle skal gøre deres del i at redde planeten. Men, når man først prøver at bruge mindre energi, så finder man ud af hvor svært det egentligt kan være.

Man kan prøve at blive bedre til at slukke for lyset eller lade være med at bruge radiatoren om vinteren så lang tid som muligt. Udover de ting, så kan det være svært at tænke på måder at minimere energiforbrug i boligen. Her gennemgår vi de basale ting, der kan gøres.

Prøv at finde grunde til at holde sig ude af boligen

En god måde at forhindre energiforbrug i boligen er at holde sig fra hjemmet. Det kan man gøre ved at lave mere udendørs. Nu ved vi alle sammen, hvor svært det kan være med det danske vejr men der er også nogle tricks, som godt kan hjælpe dig.

Hvis man har en hund, så skal man alligevel tage ud at gå tur med hunden lige meget om det regner eller ej. Hvis man alligevel skal gå tur med hunden, så hvorfor ikke gør en vane ud af at tage din hund med i parken for at lege og brænde energi af, i stedet for bare at tage den med rundt om nabolaget.

Jo længere man bliver udenfor boligen, desto mindre energi bruger man. Det kan også være sjovt at bruge lidt tid sammen med din hund, fordi godt hundelegetøj holder længere og kan stoles på og det kan findes hos beeztees hund på nettet. Et nyt legetøj til din hund gør jeres fremtidige eventyr endnu mere spændende for både dig og din bedste ven.

vindue

Spar penge gennem et lavere energiforbrug

At opgradere isolation i hjemmet er en mulighed for at spare på energi som en langvarig løsning. Det man blandt andet kan gøre er at blive bedre til at isolere ens hjem. Af de muligheder der er, så kan man blandt andet nævne; tagisolering, vægisolering og vinduesisolering.

Hvis man ikke er villig til et større renoveringsprojekt, så kan man tage små ting, som at investere i langtidsholdbare pærer. Heldigvis er langtidsholdbare pærer ikke som for 20 år siden, hvor det tager en halv time at få lys i rummet. Udviklingen er kommet langt og den besparende pære er ikke noget, der sætter en hæmmesko i det daglige liv.

Der er ingen grund til ikke at gøre det. Ens hjem er allerede dyrt nok, som det er, så hvorfor udsætte sig selv for unødvendige udgifter? Der er ingen, som varmer for gråspurvene som et utæt hus og det burde det heller ikke gøre. I et hjem er der allerede nok udgifter, så hvorfor ikke spare hvor man kan?