havet

11 nemme tips til at spare på el og energi derhjemme

23uu23
 1. Spar på din strøm gennem at slukke lys, som du ikke bruger, tag mobiltelefonopladere ud, når de ikke bruger, og sluk for el-apparater i stedet for at have dem i standby tilstand.
 2. Udskift gamle pære med lysdioder og brug lavenergilamper i stedet for.
 3. Sænk varmen og tag lidt mere tøj på i stedet for at skrue op på varmen. En reduktion med en enkelt grad kan reducere energiforbruget med hele fem procent totalt.
 4. Vask i lidt kodere temperatur, 30 eller 40 grader i stedet for 60 og 90 grader – så halverer du energiforbruget, når der skal vaskes tøj.
 5. Spar på det varme vand, for eksempel kan du investere i en vandhane som sørger for et lavere tryg, de findes at købe til både i køkkener og badeværelser.
 6. En elektriker som f.eks. Elektriker Lyngby kan hjælpe dig med at skaffe overblik og komme med forslag på energioptimering.
 7. Brug en kedel, når du koger vand. Det sparer energi – og går hurtigt!
 8. Vidste du, at du sparer energi ved at vaske beskidte glad osv. i opvaskemaskinen i stedet for at vaske dem i hånden?
 9. Tæt rundt om vinduer og døre med nye tætningslister for at holde varmen inde og reducere energiforbruget. Du kan med fordel tage hjælp af en dygtig håndværker.
 10. Har du gamle el-apparater, f.eks. et gammelt køleskab? Udskift disse med nye, og vælg den bedste energiklasse!
 11. Udskift fossil varme og elektricitet med vedvarende energi, solcelle, vind eller vandkraft. Rådfør dig med en autoriseret elinstallatør om hvad der er for muligheder.