computer

3 energi-venlige tips til dig, der arbejder hjemmefra

23uu23

Er du en af de heldige, som har mulighed for at arbejde hjemmefra, er du sikkert meget glad for dit lille, hjemlige helle. Uanset grunden til at du arbejder hjemme – om det er en prioritering for dig, om det fulgte med jobbet eller måske noget helt tredje – er en ting sikkert: Du vil højst sandsynligt gerne spare penge på el- og varmeregningen samtidig med at arbejde hjemmefra.

Optimér dit hjemmekontor

Vil man gerne spare penge på elregningen, er det godt at starte ved at kigge på sit hjemmekontor. Det er her, at man befinder sig de fleste af dagens timer, når man er på arbejde. Derfor er det også i hjemmekontoret at det største energiforbrug i løbet af dagen finder sted. Det er her, lyset og computeren er tændt.

stue

For at kunne spare penge på elregningen ved at arbejde hjemmefra kan det være en god idé at indrette sit hjemmekontor i et lyst hjørne eller et lyst rum. Så er der nemlig ikke på samme måde brug for belysning – det klarer naturens lyskilde solen.

Noget andet man kan gøre for at skabe et mere energivenligt hjemmekontor, er ved at indrette det på en sådan måde, at det naturlige lys ikke bliver absorberet af omgivelserne. På en lignende måde kan man ved at indrette med varme materialer, tæpper og møbler også komme uden om at skulle have termostaten skruet op må max hele tiden.

Sluk computeren, når du ikke har brug for den

Arbejder man hjemmefra, arbejder man højst sandsynligt over sin computer. Det gør, at man kommer til at bruge meget energi på at have computeren tændt hele dagen lang. Gør det derfor til en vane at slukke for computeren når den ikke er i brug. Så står den nemlig ikke og bruger unødvendig strøm.

På samme måde er det en rigtig god idé at slukke for alt, der kan slukkes for i hele huset, når det ikke er i brug. Selv elektronik på standby mode bruger stadig strøm. Spar derfor på strømmen ved at slukke. Du bruger derved mindre energi, og sparer således penge.

indretning

Brug computeren klogt

I tråd med at slukke for computeren, når den ikke bruges, er det også klogt at tænke over den måde man bruger den på. Opdager man at der går meget spildtid på computeren med at lave noget som ikke er nødvendigt, kan det være en rigtig god idé at spare ned på dette. Ja, tænk over at bruge computeren klogt. Gør du det, vil du ikke bruge så energi som hvis du blot havde computeren tændt konstant.

Der er faktisk mange ting man kan gøre, hvis man arbejder hjemmefra, for at spare på energien. Det er godt for klimaet, miljøet og for el- og varmeregningen – og derved for pengepungen. Kom derfor i gang allerede i dag med at gøre dig overvejelser omkring hvordan du kan gøre dit hjemmekontor mere klima- og miljøvenligt, og derved energivenligt. Samtidig vil du spare penge – win-win!