Bæredygtighed

Tænk på miljøet uanset hvilken branche du arbejder inden for

23uu23

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi lige nu lever i en tid, hvor vi bør give miljøet noget mere opmærksomhed. Alt for længe har vi nemlig været egoistiske i den måde, som vi gennemgår vores hverdag på, og det betyder blandt andet, at vi har haft et langt højere energiforbrug, end hvad godt er. 

Og det er grunden til, at vi i dag oplever de massive klimaforandringer, som blot vil tage til i styrke, hvis ikke vi begynder at tage de grønne initiativer til os – og det gælder både i privaten og i erhvervslivet.

Varme

Få naturlig varme i begravelsesforretningen 

Det er nemlig for mange virksomheder, firmaer og forretninger ganske let at gøre nogle nye tiltag i hverdagen, der sørger for, at der bliver tale om en mere grøn arbejdsdag. Det er for eksempel noget, der gør sig gældende med den måde, som for eksempel et kontor til en bedemand i en begravelsesforretning varmes op på. Her er det nemlig vigtigt med en behagelig temperatur – både om sommeren og om vinteren. Og i stedet for at skrue op for radiatoren om sommeren for eksempel, kan det være en fordel med en luft til luft varmepumpe. En sådan bruger nemlig af jordens naturlige ressourcer, når den skal varme et rum op.

Sørg for grøn strøm på fabrikken 

Derudover kan det være relevant, hvis du bruger rigtig meget energi på en fabrik. Det kan være, at der er flere maskiner, der skal holdes i gang, og det er noget, der kræver store mængder af strøm. Derfor kan det være en fordel at tage et kig på de mange gode muligheder, som der byder sig med for eksempel solceller. På den måde bliver en fabrik nemlig langt mere selvforsynende i forhold til den energi, som der skal bruges, og det er noget, der vil vise sig ganske positivt på klimaet.

Skab et godt indeklima i børnehaven 

Det kan også være, at den børnehave, du arbejder i, bør isoleres bedre. Er der tale om en ældre bygning, som er isoleret dårligt, vil det nemlig være let for varmen at slippe ud, mens kulden vil strømme ind. Det kan give et træk, og udover at det kan koste flere sygedage for både børn og voksne, så er det også noget, der viser sig i form af et stort beløb hver måned på varmeregningen, når det føles næsten umuligt at varme de mange rum til leg op.

Bedemand

Tag de mindre tiltag til dig i hjemmet 

Sidst men ikke mindst er der en lang række mindre tiltag, som det er muligt for dig at gøre i dit hjem. Du kan selvfølgelig satse stort og gør dig en stor forandring, men du kan også sørge for, at du har sparepærer i alle dine lamper, at du bruger LED, at du bruger hvidevarer af en høj energimærkning, at du er så selvforsynende som muligt, at du genbruger hvor det er muligt, og at du genanvender, når det er en mulighed også. Det er de små ting, der kan gøre den helt store forskel.