Vindmøller

Få mere bæredygtighed ind i din bolig

23uu23

Er du ligesom mange andre interesseret i at få mere bæredygtighed ind i din hverdag? Det kan man gøre på rigtig mange måder, da det ofte er de små ting i hverdagen, som kan have en negativ indvirkning på vores allesammens planet.

Hvis du lige nu er ved at renovere dit hus, leder efter ny bolig, eller bare er ved at lave små ændringer i din nuværende bolig, er der altså også rig mulighed for at få mere bæredygtighed ind. Det kan du se meget mere om lige her!

Genbrugstegnet

Bæredygtig energi

Hvis du gerne vil flytte ind i en bolig, som giver dig muligheden for at leve en grønnere hverdag, er det først og fremmest en god ide at kigge på dit energiforbrug, og eventuelt den måde husets elektricitet, varme og vand er sat op på.

Hvis du eksempelvis kigger på de populære typehuse, som er designet efter dine behov og ønsker, så er det nemlig netop muligt at få fokus på mere bæredygtig energi, hvis det er det, man er interesseret i.

Se mere her hvis du kunne være interesseret i at finde ud af mere om typehusene, og hvordan de i nogle tilfælde kan give mulighed for mere bæredygtig energi. 

Genbrugsfund

En anden måde at få mere bæredygtighed ind i boligen på, er ved at indrette med genbrugsfund. Når man konstant går ud og køber nye ting, vil det også tage hårdt på miljøet, fordi det netop er denne forbrugskultur, som er en af de store syndere.

Hvis du derimod vælger at finde møbler, service og andet pynt i genbrugsbutikker, loppemarkeder og antikvariater, vil du altså både gøre noget, som er mere bæredygtigt, men du vil altså og stå med nogle rigtig fine ting, som der nok ikke er særligt mange andre, der har. Du kan eventuelt finde inspiration i bomagasinet.dk og se, om du så selv kan finde nogle af disse ting i en genbrugsbutik.

Stikkontakt

Tænk over hvor meget strøm I bruger

Når man skal gøre sin bolig mere bæredygtigt, kan man heller ikke bare få det hele foræret – man skal også selv tage aktiv del i det. Du kan eksempelvis begynde at være mere opmærksom på, hvor meget strøm du bruger. Husk altid at slukke lyset, når du forlader et rum – det kan spare jer for en masse penge, og så er det også meget bedre for klimaet, end hvis de tændte lys forbliver tændte, selvom man ikke længere skal bruge lyset.