grøn hånd med plante

Når man gerne vil være en klimabevidst husejer

23uu23

Som husejer er der altid mange valg der skal træffes. Hvis man samtidig ønsker at sørge for at ens liv er mindre belastende for klimaet, så kan det virke endnu mere besværligt at finde løsninger på ens tiltag. 

område med kompost

Små forandringer er også vigtige 

Der findes rigtig mange typer af tiltag man kan tage i forhold til sit hus og hjem, som gør at man påvirker klimaet på den rigtige måde. Nogle gange er det bedst at tænke på at mange bække små vil skabe en flod. Så vær ikke ked af at du først kun gør nogle små forandringer. Vælger du nogle ting du synes er sjove, så er du mere motiveret til at fortsætte og lave endnu flere tiltag der er gode for miljø og klima. En forandring, du kunne foretage, er at få en kompost. 

Ved at have en kompost så sikre du at du får mest mulig ud af de fødevarer du køber. I og med, at alle skræller, kernehuse, og hvad der ellers ikke bliver spist, bliver lavet om til kompostjord. Denne jord vil give dine planter god næring, hvori der ikke er alverdens kemikalier og andre miljøskadede stoffer. Du vil heller ikke skulle ud og bruge penge på at købe gødning til din have. Den gødning er tit pakket ind i eksempelvis plastisk, så dette vil mindske dit forbrug af plastik. 

indkorsel

Selv en indkørsel kan være miljørigtig  

Har man et hus med en indkørsel til sit hus, så er der mange måder hvorpå man kan lave belægningen til denne. Det er tit et spørgsmål om hvad man personligt synes ser pænest ud. Derudover tænker mange også hvordan holdbarheden er på denne type belægning og hvor meget vedligeholdelse der er behov for. Dernæst må man opveje hvilke elementer der er vigtigt for en. Er man villig til ekstra vedligeholdelse og så få det man udseendemæssigt bedst kan lide, eller vil man hellere have en indkørsel som efter at den er blevet lagt bare kan passe sig selv. 

Hvis man vil tænke miljø og klima ind i sin beslutning om indkørsel, så er der flere måder at se på det. Nogle vælger at gøre brug af nogle restprodukter, da de på den måde ikke øger produktionen af materialer, men blot bruger hvad andre har tilovers. 

Der findes også asfalt som en mulighed. Det er et materiale som holder længe og kræver minimalt vedligehold. Der findes også nogle mere miljørigtige former, så man kan have god samvittighed i forhold til klimaet imens man får lagt en pæn indkørsel. Hvis du vil læse mere om asfaltering af indkørsel, så gør det her. Så kan du blive meget klogere på, hvordan du kan få klimavenlig asfalt i indkørslen.