energi-rør

Få råd til at leve mere grønt

23uu23

Vi hører om det næsten dagligt, og derfor kan det næsten ikke komme som nogen overraskelse, at vi alle bør have et større fokus på miljøet, bæredygtigheden og klimaet generelt. Det betyder, at vi skal til at omtænke nogle af vores vaner for på d en måde at komme til at leve en mere grøn livsstil. Og det kan godt synes en smule besværligt. Dog kan det godt betale sig at tage en kig på den største synder – nemlig ens hjem. Her er der nemlig ofte en del forbedringer, man kan gøre sig.

Det kan godt betale sig at energioptimere sit hjem – også for pengepungen

Og når man giver sig til at energioptimere og gøre sit hjem mere klimavenligt, er det ofte også noget, der på sigt vil have en gavnlig effekt i ens økonomi. Det betyder, at du efter en rum tid efter de første investeringer faktisk vil komme til at opleve en besparelse ikke mindst på din energiregning. Og det er noget, som de fleste synes godt om. Hvis du tager et kig på dit hjem, bør du derfor starte med at foretage dig alle de små udskiftninger, der kan komme til at gøre et lidt større udslag. Det være sig for eksempel at skifte alle pærer i dine lamper til sparepærer, at sørge for at bruge el apparater og hårde hvidevarer af en høj energimærkning og at være god til at sortere dit affald.

energi

Få råd til de større ændringer af for eksempel din varmekilde med et forbrugslån

Dog er det ikke altid helt nok, og derfor kan det være, at du leder efter noget med. Og med det sagt vil sådanne løsninger ofte også blive lidt mere omkostningstunge, hvorfor du måske bør tage et kig på en oversigt over forbrugslån allerede i dag. På den måde er det nemlig ikke pengene, der vil komme til at stå i vejen for dine gode intentioner. Det er for eksempel din varmekilde, du skal tage et grundigt kig på. Her er der nemlig mange, der benytter sig af for eksempel fjernvarme og diverse fyr, hvilket er dyre løsninger i forhold til for eksempel en varmepumpe.

En god løsning er en varmepumpe

En varmepumpe kan fås, således den både giver varmt brugsvand og et varmt indeklima, og så bruger den energi fra jordens naturlige ressourcer, hvorfor den er et meget grønnere alternativ. Og på sigt vil den også have tjent sig selv ind igen, idet den har et meget lavt energiforbrug. Dog kan selve førstegangsydelsen og installationen af denne forekomme dig dyr. https://www.laanekassen.dk/ og find derfor ud af, om du kan få noget økonomisk hjælp til din grønne omstilling. Under alle omstændigheder er det muligt for dig at få en håndsrækning fra det offentlige, idet der gives tilskud til de grønne alternativer som en belønning.