Stor hæk

Få privatliv i haven med en færdig hæk

23uu23

For de fleste er det helt naturligt, at deres have omkranses af en hæk. For det første ser det selvfølgelig bare godt ud, men derudover er det også enormt praktisk. Først og fremmest er hækken med til at markere skellet mellem din og din nabos have. Den kan dog også være med til at give en smule privatliv, så man kan gøre, hvad man vil uden naboernes dømmende ørneblikke.

Særligt hvis man flytter ind i et nybyggeri, kan man derfor hurtigt kommet til at mangle den hæk, som andre tager for givet at have i deres have. Desværre er det ikke slet ikke så nemt eller hurtigt at skulle til at gro en hæk. Heldigvis findes der det, der hedder en færdighæk, og det er præcis, hvad det lyder som. Det er praktisk talt bare en hæk, der allerede er groet, og som du nemt kan plante rundt i hele skellet.

hæk

Prima færdig hæk

Tag for eksempel en Prima færdig hæk, som er en af de førende færdighække på markedet. Alle færdighække fra Prima er kvalitetssikrede af rigtige gartnere, og hvis du planter dem som beskrevet, medfølger der 1 års grogaranti. Du får altså både en af de bedste og en af de nemmeste hække, hvis du køber en færdighæk fra Prima. 

De har dog også et stort udvalg af færdighække, og det kan derfor godt være lidt svært at finde ud af, hvilken man gerne vil have til at pryde sin egen have. He er der flere faktorer, der spiller ind. Først og fremmest er der selvfølgelig hækkens farve. Selvom vi sjældent kommer udenfor grøn, findes der stadig et væld af nuancer, en hæk kan have. Derudover er det selvfølgelig også vigtigt, hvor tæt hækken er. Jo tættere den er, jo nemmere er det at skære den til, som man vil have den. Omvendt kræver disse også meget vedligehold. 

Træ i glaskuppel

Plant hækken

Når du har bestemt dig for, hvilken færdighæk, du skal have i jorden, bør du begynde at grave. Begynd gerne at grave ud til hækken, allerede inden du står med færdighækken i armene Sådan en færdighæk skal nemlig gerne være plantet inden for 48 timer. Du vil få færdighækken leveret stykkevis, og derfor er det vigtigt, at du vender disse rigtigt. Sørg derfor for at vende de klippede sider ud mod haven. Du skal nok få rig mulighed for at klippe i hækken senere. Efter ganske kort tid, vil du have en fuldvoksen hæk.