Rød bil

Find den perfekte og klimarigtige bil til dig

23uu23

På det seneste har elbilen også fået sit indtog i Danmark, og man ser stadig flere og flere af dem på de danske motorveje. Det er bestemt et skridt i den rigtige retning, når det kommer til billig og miljørigtig strøm, men der er stadig lang vej endnu. For eksempel er det stadig en overvægt af den danske strøm, der bliver produceret på så at sige beskidt vis. Det genereres nemlig stadig på kulkraftværker eller lignende, og så går hele ideen med en elbil lidt i stykker. Man skulle jo gerne eje en elbil, fordi det gør noget godt for miljøet. Eller findes der mange andre fede biler derude, der ikke er nær så dyre eller eksperimentelle, og som derved er en meget mere sikker investering. Så må man kæmpe sin kamp for miljørigtig og billig strøm på en anden måde.

Den ærgerlige sandhed om elbiler

Det er der desværre også flere og flere, der vælger at gøre. Det kan blandt andet tilskrives ovenstående, men det er mindst i lige så høj grad fordi elbiler stadig er på et relativt tidligt stadie i Danmark. Det er stadig de færreste steder i Udkantsdanmark, at man kan tanke sin elbil op, og så bliver det ganske enkelt for besværligt for den almene dansker at være ejer af en sådan en.

Indtil strømproduktionen i Danmark slå ind på en mere klimarigtig kurs og det bliver nemmere at være ejer af en elbil, kan man altså sagtens være bekendt at være ejer af en ganske almindelig benzinbil, selvom man går op i blandt andet billig og bæredygtig energi i alt fra bilerne til stikkontakterne.

Stationer

Vælg din nye bil med omhu

Det betyder imidlertid ikke, at du bare ukritisk skal vælge den første og den bedste bil. Der findes nemlig i den grad også variation, når det kommer til det klimaaftryk, der bliver sat af ganske almindelige benzinbiler. Som det også indikeres af den såkaldte grønne vejafgift, så afhænger klimaaftrykket i særdeleshed af, hvor stor bilen er, og selvfølgelig hvor meget bilen kører på literen. Du kan læse mere om den grønne vejafgift og alt muligt andet bilrelateret på en side som biloplysninger.dk. På selvsamme side kan du slå en hvilken som helst bil op, og ære alt fra hjulenes størrelse til afgifter og den bedste bilforsikring på den. Det er derfor den oplagte hjemmeside at lægge sin vej forbi, når man skal købe bil, hvad end det er en Alfa Romeo eller en gammel Skoda.

Udover bare at give dig en indsigt i en hvilken som helst bil, så du kan skifte fælgene eller køber den rigtige bil med den mindste afgifte, kan du også læse en masse guides om alt muligt bilrelateret. Du kan blandt andet læse om forskellen mellem sommer- og vinterdæk, hvilket i øvrigt også kan påvirke hvor meget benzin en bil forbrænder, men du kan også bare læse om de nyeste og fedeste biler. Hvil dog trygt i, at der klimavenlige biler er på vej mod os med fuld fart, og heldigvis ser de federe ud end nogensinde før.