lyspære, energi

Energirenover huset og spar penge

23uu23

Du tænker måske, at det vil være en dyr proces at energirenoveret huset? Sandheden er dog, at det på lang sigt vil være en rigtig god investering, der kan give dig overskud i sidste ende. Dette er dog bare en af de fordele du finder ved en sådan opgradering af huset.

Hvis du går og overvejer om, at du burde gøre noget ved det, så læs videre her, hvor vi vil kigge nærmere på, hvad du kan gøre for at opgradere din bolig på energiområdet.

Fordele ved energirenovering

At energirenovere sin bolig handler ganske enkelt om, at du som boligejer optimere din bolig på en række forskellige områder omhandlende energi. Det koster måske en smule i første omgang, men på lang sigt vil det kunne betale sig af flere forskellige grunde.

For det første fordi du med en optimering får mulighed får at spare på varmeregningen. Dernæst fordi du på den måde kan sikre dig bedre mod evt. prisstigninger der vil vise sig i fremtiden. Og sidst, men absolut ikke mindst, fordi du med en energirenovering kan forøge husets salgsværdi betragteligt, og dermed sælge det til en væsentligt højere pris en gang ude i fremtiden.

Der findes dog også ikke økonomiske årsager til, at det er en god idé. Du kan nemlig også forbedre boligens kvalitet, fx i form at bedre indeklima, så det trækker mindre. Også klimaet får gavn af dette, da en energirenoveret bolig udleder mindre CO2, og dermed gør du ikke bare dig selv, men alle en tjeneste.

hus

Hvad kan du gøre?

Hvordan griber man det så an? Der er en række forskellige områder i huset, der vil have godt af at blive optimeret. Dette gælder især for de flader, der udgør væggen mellem dit hjem og luften udenfor. Det kan fx være taget, loftet, kældervægge, vinduer og døre. Andre områder som du med fordel kan energirenovere er:

  • Gas- eller oliekedel
  • Radiatorventiler
  • Solvarmeanlæg
  • Boligventilationsvarmepumpe
  • Solcelleanlæg
  • Udendørs belysning

Dette er bare nogle af de områder, hvor du vil få stor gavn af, at renovere.

Hvad betyder det rent økonomisk?

Selvfølgelig kan en sådan renovering ikke være helt gratis, men som tidligere nævnt, er pengene godt givet ud på længere sigt. Dette skyldes både den lavere varmeregning, og så også det faktum, at boligen med en renovering stiger i værdi.

Det kan varmt anbefales, at du henter professionel rådgivning, inden du går i gang med dit foretagende. Dette kan du fx gøre hos en energirådgiver eller hos en håndværker, og det kan hjælpe dig med at undgå og komme uden om de evt. problemer der kunne opstå undervejs.

At få foretaget en energirenovering kræver dog naturligvis en udgift i første omgang. Hvis du ikke er overbevist om, at du på nuværende tidspunkt har den nødvendige kapital til at få foretaget sådan et projekt, er der selvfølgelig altid den mulighed at du kan optage et lån. Dette kan fx gøres i banken, hvor helt særlige energilån bliver mere og mere udbredte. Du kan dog også forsøge at finde et kviklån på nettet. Lån 5000 kr. eller mere og slip uden om den lange ventetid og de mange krav du vil møde i banken.

spare penge