Stueplante

Forbedr dit indemiljø med planter

23uu23

Når man skal indrette sin bolig, gør man sig mange stilmæssige overvejelser. Kigger du nogle gange rundt i din lejlighed eller dit hus og tænker: Der mangler et eller andet. Der skal ligesom være et eller andet, der binder lejligheden sammen. Så du tager i Ikea og kigger rundt efter møbler og pyntegenstande, men du kan ikke rigtig finde det, du leder efter. Et godt bud kunne være planter. Hvis der er noget, der kan skabe hygge og en følelse af, at man er hjemme, er nemlig planter. Der er tilmed rigtig mange gode grunde til, at man bør indrette sin bolig med stilke, grene, blomster og blade. Lyder dette interessant for dig? Så læs med herunder og bliv klogere.

Bøger

Luften, du indånder, kan blive renere

Det er ikke blot af æstetiske årsager, at planter kan gøre noget godt for din bolig. Rummet bliver simpelthen mere behageligt, at opholde sig i, hvis du fylder rummet med grønt. Dette har noget at gøre med fotosyntese. Planterne optager nemlig CO2’en, som du udånder, og omdanner den til ilt. Det betyder, at jo flere planter du har i rummet, jo mere ilt er der i rummet. Hvis der er for meget kuldioxid i lokalet, kan det blive ubehageligt at være derinde, men dette kan du undgå ved at købe en bregne for eksempel. Der er mange varianter at vælge imellem, når man skal på indkøb efter planter. Hvis du vil se et stort udvalg, så følg dette link.

Potteplante

Vælg mellem et stort udvalg af plantearter

Alt efter hvilket udtryk du går efter, er der masser af arter at vælge imellem. Er du ude i det klassiske design, kan du eventuelt vælge en bregne eller en stuepalme. Men hvis du er lidt mere modig, kan det sagtens blive lidt mere eksotisk. Prøv fx et bonsaitræ.