lommeregner og penge

Spar penge – ved at eliminerer unødvendigt forbrug

23uu23

Ofte er der flere aspekter af vores hverdag, hvor vi bruger flere penge end hvad der faktisk er behov for. Så hvis vi tænker os om og sikre os at vi ikke betaler for meget, kan der i det lange løb være meget at spare. 

varme strømper

Betaler du for internet du ikke får?

Alle ønsker at have et godt og hurtigt internet, så man nemt kan gøre alt det man ønsker. Derfor vælger mange ofte at opgradere deres internetforbindelse, når de bliver tilbudt nogle gode priser på endnu hurtigere internet. Dog bør man her være opmærksom på at det faktisk ikke er garanteret at du får den hastighed du har betalt for. 

Det betyder ikke at udbyderen bevidst har prøvet at snyde og har lovet en hastighed de slet ikke kan levere. De er helt bestemt i stand til at tilbyde denne gode forbindelse, men problemet kan faktisk være din adresse. For sådanne hurtige forbindelser kan ikke nødvendigvis nå hen til alle adresser i Danmark. 

Men i stedet for at betale unødvendigt mange penge for en hastighed du alligevel ikke kan modtage. Så tjek en hastighedsmåler og find ud af hvad der er den optimale internet hastighed der hvor du bor. På den måde bruger du kun de penge der giver mening i forhold til hvad du modtager og det kan måske gøre at du sparer lidt hver måned. 

Betaler du for meget i varme?

Måske er det at tale om hvorvidt man skal skrue op varmen lidt kontroversielt. Men her kan der måske også være lidt penge at spare en gang imellem. Selvfølgelig kommer det an på hvor godt isoleret dit hjem er, for nu bedre isoleret det des mindre opvarmning er nødvendig. Men du kan måske udskyde hvor tidligt du behøver at skrue helt op for radiatorerne. Bor du i en lille lejlighed kan sådan noget som at tage uldsokker og en striktrøje på gøre en vis forskel. Derudover giver det også en del varme at have stearinlys tændt, samtidig med at det er utrolig hyggeligt. 

Bor du I hus kan du jo overveje om den brændeovn du har stående kunne være en ide at tænde op i nogle gange. Det varierer fra hjem til hjem, hvilken opvarmningsmulighed der er den billigste og om du er i stand til at skaffe træ billigt. 

bøjler med tøj

Få det sidste ud af dit brugte tøj

Der er meget opmærksomhed omkring at få genbrugt alle vores ressourcer på den rigtige måde i disse dage. Dette indbefatter også det tøj vi har. Men nogle gange glemmer vi måske at vi ikke bare skal smide den bluse der har fået et hul i skraldespanden, men at den faktisk kan genbruges og laves til nyt tøj. 

Nogle gange er det så også muligt at få lidt penge ud af det. For der er forskellige butikker som tilbyder at man kan få en voucher hvis man afleverer en pose med tøj til genbrug hos dem. Dermed får man lidt rabat på sit næste køb i den butik. 

Hvis dit tøj ikke fejler noget, så kan du også vælge at bruge lidt tid på at sælge det. Eller aflevere det til en butik, som kan sælge det for dig. Det kan være med til at give dig lidt luft i budgettet, men er også godt for vores jord.