Grøn hverdag

3 tips til at gøre din hverdag mere grøn

23uu23

Når vi snakker om forbrug og bæredygtighed, så snakker vi tit om, at tingene helst skal være grønne. Men midt i al debatten og al polemikken, så kan det være vildt svært at gennemskue, hvad det egentlig vil sige, at noget er grønt.

Grønt kan nemlig dække over mange ting. En af dem er den såkaldte grønne energi, altså energi, der bliver produceret af naturens egne kræfter frem for fossile brændstoffer. En anden er grønne produkter, altså for eksempel mad og beklædningsgenstande, som er produceret af naturlige stoffer og ikke indeholder kemikalier eller tilsætningsstoffer.

En grøn hverdag handler om det indre og det ydre

Hvis du gerne vil gøre din hverdag mere grøn, så er der altså flere forskellige aspekter, som du kan og bør fokusere på. Det handler både om at tænke over, hvad du putter ind i din krop, men også med de ting du omgiver dig med og de vaner, som du har som forbruger.

Det kan dog være rigtig forvirrende at vide, hvor du skal starte henne. Derfor kommer der her 3 forskellige forslag til, hvordan du kan gøre dig selv og din hverdag mere grøn og dermed mere naturlig og bæredygtig.

Installér solceller på taget

Når vi taler om grøn energi, så er solceller en af de ting, der tit kommer op i debatten. Det gør de naturligvis, fordi de er en rigtig smart og effektiv måde at udnytte naturens egne resurser uden at tære unødigt på den. Solceller omvender nemlig varmen fra solen til energi, som du kan bruge i dit hjem.

Og her kan du med fordel installere solceller på dit tag. Du kan vælge at sætte mange celler op eller kun nogle få. Mængden af energi, du har til rådighed, vil selvfølgelig svare til dette.

Behandl dig selv med CBD

CBD-olie er den gavnlige olie, som kommer fra cannabisplanten. Olien indeholder ingen af de aktive stoffer som giver en euforiserende effekt, men går derimod ind og lindrer og aflaster kroppens nervesystem. Man kan smøre den på lokalt på steder, der gør ondt – eller man kan bruge CBD-olien som en generel behandling.

cbd

Det fede ved CBD er, at den er helt og holden naturlig. I modsætning til mange andre former for medicin og smertestillende, der er proppede med kemikalier, er denne olie udvundet direkte af planter. Dermed er dette for alvor en form for grøn medicin.

Køb genbrugstøj

Det behøver ikke at være sådan, at alt det tøj, som du tager på, nødvendigvis skal komme fra en genbrugsbutik eller være et arvestykke. Men du kan med fordel begynde at tænke meget mere over at handle dit tøj som genbrug frem for altid at købe nyt.

butik

Produktion, salg og destruktion af tøj koster rigtig meget for både natur og miljø. Jo mere vi forbruger, jo mere slider det på det hele. Tænker du over at begrænse dit forbrug og genbruge det tøj, som ikke er blevet grimt eller gået i stykker, så slår du et stort slag for en mere grøn modebranche.

Følg med i debatten

Som sagt er der rigtig mange forskellige ting, der bidrager til en grøn omstilling og en grøn livsstil. Men vil du være helt opdateret på, hvad du kan gøre, så skal du følge med i debatten på tv og på internettet.