miljø

Sådan får du en mere bæredygtig hverdag

23uu23

I dag vil vi alle sammen gerne være mere grønne. Vi lever i et land, hvor den grønne agenda er stor, og hvor grøn omstilling er noget, som vi alle sammen snakker om. Men det hele starter ved os selv – så der for handler det altså om, at du og jeg bliver mere bæredygtige.

Men hvordan gør man lige det? Der eksisterer et hav af muligheder derude, og det kan være svært at finde dem alle. Her får du nogle af de bedste tips – og de er meget varierede!

Isoler huset og få mindre varmetab

Noget af det grønneste, som du kan gøre for dit hjem er simpelthen at isolere det. For med et lån, så er dette på ingen måde en dyr proces – og udbyttet er stort.

Du kommer nemlig til at spare mange penge på varmen, fordi du ikke kommer til at varme særligt meget op. Det er altså en besparelse, som bliver ved i mange, mange år – især i et land som Danmark, hvor vi ofte vil have ret så kolde vintre.

Hold ferien derhjemme ved at droppe flyet

At tage et fly er simpelthen noget af det mest miljøskadelige, som man som privatperson kan gøre. Og derfor er det altså en god idé at droppe flyet. For de fleste af os, så betyder det, at charterferien skal holdes på en ny måde.

bæredygtighed

Derfor bliver det i dag mere og mere populært at holde ferien herhjemme. I Danmark er der stadig masser af spændende muligheder for ferie, både alene såvel som med partneren, børnene eller hele familien.

Og samtidig med, at du holder en ferie i smukke Danmark, så kan du fryde dig over, at du hjælper miljøet. Det er simpelthen bare så meget grønnere at springe flyet over og bruge et andet transportmiddel!

Spis mindre kød – især fra køer

Ja, du har sikkert allerede hørt det, og for nogle er det nærmest end dødssynd ikke at spise deres daglige ration kød. Desværre er det en af de nemmeste måder, hvorpå du som enkelt person kan gøre noget for miljøet såvel som dyrene.

For faktum er bare, at kødspisning ikke er særligt godt for miljøet. Især oksekød har en stor miljøpåvirkning, og derfor er der altså god grund til at overveje, om du ikke skal lade det ligge i fryseren næste gang, du er ude at handle.

genbrug

Cykel og gå over det hele

I Danmark er vi ved at blive ret gode til det, men vi kan stadig blive bedre. Det at gå eller cykle på arbejde og i skole er bare en meget nem måde at få en grønnere hverdag på.

For der er ingen tvivl om, at biler er dårlige for miljøet, når de udleder CO2. Ved at gå eller cykle, så får du ikke kun den friske luft og den gode motion – du får også en renere samvittighed!

Køb brugt, når du har muligheden

Vi lever i en verden, hvor det ofte kan være utroligt fristende at købe alting fra nyt. Der er bare et eller andet over, at åbne kassen for første gang og se, hvad der gemmer sig deri.

Men kort sagt, så er det at købe brugt meget bedre for miljøet såvel som din pengepung. Hvad end det handler om tøj, elektronik eller bare køkkenredskaber, så kan du finde nærmest det hele brugt – ofte også de nyeste modeller, så du ikke skal gå på kompromis.