konfirmation

Konfirmationskjolen og 2 andre ting, du skal huske til konfirmationen

23uu23

Konfirmationstiden nærmer sig, og for mange danske familier betyder det, at der er et barn i deres midte, som inden længe skal stå i kirken og vælge den kristne tro til. Udover det religiøse aspekt ved ceremonien betyder det dog også en række andre ting.

Det betyder for eksempel for det meste den kæmpe fest, som følger bagefter. En fest, hvor man typisk samler familie og venner til en kæmpe fejring af den unge konfirmand og hans eller hendes indtræden i de voksnes rækker.

bibel

Stadig behov for en ”rigtig” voksen

Selvom dit barn lige nu er gang i en proces, som man i folkemunde forbinder med at træde ind blandt de voksne og ansvarlige borgere i samfundet, så er han eller hun nu engang stadig et barn. Selvom konfirmationen for 100 år betød, at man var klar til arbejdsmarkedet, så har situationen nemlig ændret sig meget for de danske børn.

Derfor er det vigtigt, at du som voksen træder til og hjælper konfirmanden med den svære og til tider stressende planlægningsproces. På den måde bliver det nemlig nemmere, sjovere og bedre. Til at komme godt i gang med processen kan du konsultere konfirmationsnyt.dk.

Få kjolen i hus tidligt

Et af de vigtigste aspekter ved enhver konfirmation er at finde den helt rigtige kjole – typisk hvis det er en kvindelig konfirmand, som der er tale om. Og der er rift om alle de gode kjoler, for der er mange unge kvinder, som skal konfirmeres hver eneste år.

Derfor er det vigtigt at være ude i god tid, når det kommer til kjolen. Tag din datter med ud at shoppe kjoler, gerne allerede inden jul. Her kan i begynde at orientere jer i udvalget og tænke over hvilken stil, I går efter. I kan også finde inspiration her.

Vælg lækker mad til festen

Når det kommer til selve festen, så er maden noget af det allervigtigste. Maden er noget af det, som samler gæsterne, og det gør bare samværet og arrangementet langt sjovere. Men ligesom med kjolerne er der i konfirmationstiden bud efter de gode catering-firmaer.

kirke

Derfor bør du, i samarbejde med dit barn, vælge et godt madsted i god tid. I kan have det sjovt med at besøge forskellige leverandører og smage deres udvalg, før I vælger. På den måde bliver maden både lækker og i konfirmandens ånd.

Hold en ganske særlig tale

Som forælder har du og din partner én vigtig opgave til dit barns konfirmation. I skal holde en tale, og gerne en, som holder sig lidt over alle andre. Fordi I er forældrene har i nemlig en unik mulighed for både at lave lidt sjov med jeres barn og fortælle det, hvor meget I elsker det.

Derfor er det vigtigt at du lægger tid og energi i din tale. Gør gerne noget, som er lidt ud over det sædvanlige – for eksempel med billeder, video eller noget helt tredje. Konfirmanden vil helt sikkert nyde talen og være taknemmelig.