Husker du at varme boligen tilstrækkeligt op?

23uu23

Opvarmning af boligen er en nødvendighed for de fleste danskere. Hvis ikke du opvarmer dit hjem i årets mange kolde eller halvkolde måneder, risikerer du nemlig: Et, at du fryser, hvilket ikke er særligt behageligt. To, at væggene i boligen bliver så kolde, at der dannes kondensvand på overfladen. Det førstnævnte kan afhjælpes med et ekstra lag tøj, men det sidstnævnte er nok det værste. Det er ikke rart at fryse og det kan påvirke dit helbred, mens fugt på væggene uden tvivl kan resultere i et meget usundt indeklima med skimmelsvamp og lignende. Er der først opstået fugtproblemer, kan det være besværligt og dyrt at slippe af med igen.

Har du overvejet et Flisfyr?

Det kan være en dyr fornøjelse at varme huset tilstrækkeligt op. Vi lever i en tid med meget fokus på energi- og varmekilder. Der skrives meget om energipriser og miljøpåvirkninger, som du sikkert har lagt mærke til. Måske er det nu, at du skal overveje alternativer til dit olie- eller gasfyr? Flisfyr fås for eksempel i flere størrelser. Er det aktuelt for dig, så søg online efter resultater som dette: flisfyr købes her. En erfaren leverandør og installatør kan svare på alle de gode spørgsmå,l du måtte have angående denne type fyr.

Ingen grund til at fyre for gråspurvene

Du skal undgå, at boligen bliver for kold for længe ad gangen. Det betyder dog ikke, at du skal ”fyre for gråspurvene”, som man siger, når du ikke er effektiv med opvarmningen. Om du foretrækker 20 eller 22 grader indendørs er en smagssag, men husk at lukke for radiatorerne, når du lufter ud. Skru ned for termostaten, mens du udlufter boligen ved at skabe gennemtræk i ti minutter. Luk herefter vinduerne og skru op for radiatorerne igen. Det korte tidsrum sikrer, at ydervæggene ikke når at blive for kolde under udluftningen.