Klimavenlig

Spar på energien og nyd lidt selvforkælelse

23uu23

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi alle bør blive bedre til at tilgodese miljøet. Alt for længe har vi behandlet det alt for dårligt, og det er blandt andet derfor, vi i dag ser de store klimaforandringer. Og gør vi ikke noget ved den egoistiske levevis meget snart, vil det blot komme til at koste endnu større ændringer for de fremtidige generationer, som således vil blive yderligere begrænsede og hæmmede i deres hverdag og med den frihed, som de så gerne vil nyde.

Penge

Den største synder id it hjem er din varmeilde – skift til en varmepumpe 

Netop derfor bør du tage et kig på de mange forskellige initiativer, som du kan tage dig, når det kommer til den største synder. Netop dit hjem. Dit hjem er en stor energibombe, og derfor handler det for dig om at gøre noget, således du sænker dit energiforbrug. Og det kan du heldigvis gøre på en lang række forskellige måder. Størst er den ændring nok, som du kan foretage dig med din varme. Du kan nemlig skifte din varmekilde ud til en varmepumpe og på den måde få varme i hjemmet og lunt brugsvand med hjælp fra jordens naturlige ressourcer. Derudover kan du installere solceller på dit tag. Og på den måde vil du også hurtigt se en forskel på din energiregning. 

Slut med den dårlige samvittighed, nu handler det om selvforkælelse med lermasker 

Når du har gjort dig alle disse ændringer i din hverdag, vil du mærke en stor forskel. Ikke blot på dine regninger som vil falde, men også når det kommer til din samvittighed. Du vil pludselig ikke have det så skidt med for eksempel at skrue lige lidt mere op for varmen i de kolde vintermåneder. Og derfor kan du i stedet forkæle dig selv og bare nyde dit hjem. Det kan du for eksempel gøre med lidt hverdagsluksus i form af en lermaske til dit ansigt – læs mere her

Ansigtsmaske

Tag et kig på de små ændringer – de kan gøre en betydelig forskel i din økonomi

Af de mindre initiativer hører der sig også en del. Du kan for eksempel sørge for, at alle pærer i dit hjem er el-sparerpærer, du kan sørge for, at alle dine hvidevarer er af en høj energimærkning, og du kan blive bedre til at slukke efter dig for eksempel, når du er færdig med at bruge dit TV eller lyset i et rum. Derudover bør du blive bedre til både at genbruge og genanvende, hvorfor du måske bør oprette en kompostbunke i din have, og så skal du huske at sortere dit affald, så du ikke er med til at energiniveauet på forbrændingen højnes yderligere.