Underholdning og sjov

Her er de typiske begynderfejl, når det kommer til luftgeværer

23uu23

Hvis du er nybegynder mht. luftgeværer, så skal du endelig læse videre her, idet du her kan læse om nogle af de vigtigste fejltagelser du skal undgå efter du har anskaffet dig dit første luftgevær.

Lad vær med at pumpe dit pcp luftgevær

Sidst men ikke mindst skal du lade vær med at overpumpe dit pcp-luftgevær (hvis du skulle eje denne type). Ved at pumpe for meget vil du faktisk levere mindre kraft til luftgeværet, hvilket lyder lidt ulogisk. Faktisk vil kraften dale til nulpunktet, og det er der jo ingen der er interesserede i. Hold dig derfor til producentens anvisninger, og så skal det hele nok gå.

Sport og Fritid

Lad vær med at gå amok med rengøringen

Selvom et jagtgevær selvfølgelig skal rengøres regelmæssigt, så er en de fejl nybegyndere oftest laver faktisk at gøre det samme med deres luftgevær. Dette er fejl nummer et, idet et luftgevær faktisk kan blive beskadiget, hvis man griber fat i stålbørsten for ofte for at rengøre geværrøret. Netop fordi der ikke er tale om et skydevåben med krudt, så er der heller ikke det store rengøringsarbejde forbundet med det. Det eneste der faktisk skal gøres er, at fjerne de små bly efterladenskaber i geværrøret, der stammer fra visse typer ammunition. Dette gøres ved at benytte særlige kemikalier, der netop er designet til dette formål. Faktisk kan du affyre tusindvis af skud med et luftgevær før du overhovedet skal tænke på at rengøre det. En god tommelfingerregel er, at når geværet begynder at blive mindre præcist, så er det på tide at rengøre det.

Hobby og Jagt

Hold igen med olien

Selvom det ofte anbefales at give sit luftgevær regelmæssig olie, så skal dette dog gøres med gelinde. Faktisk kan det være med til at forkorte luftgeværets levetid, hvis du anvender for meget olie; så sørg endelig for blot at bruge sparsomme mængder. På den anden side skal du også passe på med ikke at give luftgeværet for lidt olie, idet dette også kan ende med at beskadige luftgeværet. Find derfor en god mellemvej, så du undgår skader på geværet.