Juletræ

Julen kan godt være bæredygtig

23uu23

Julen er en herlig tid, det er muligvis en af de bedste højtider, som vi har her i Danmark. Når det begynder at blive vinter, så vil du også kunne se hele landet begynde at pynte op for at fejre højtiden. Det er meget hyggeligt at se alt pyntet og lysene på alle huse og by gader. Det er dog en ting, som du skal huske, og det er at alle disse julelys også betyder at der skal bruges en masse elektricitet for at holde dem alle sammen kørende. Det synes du måske er et spild, og det er det også. 

Derfor skal du ikke nødvendigvis have et lige så stort et spild, som alle andre. Du kan for dig selv gøre julen mere bæredygtig. Julen kan nemlig være en lige så god højtid, hvis ikke bedre, samtidig med at den er mere grøn. Så læs videre her og find nogle gode metoder, hvorpå du kan spare i julen.

Julelys

Sådan kan du spare på energien i juletiden

Der er mange gode måder, hvorpå du kan begynde at spare på energien til julen. Men et godt sted at starte ville være med julelysene. Hvor meget du kommer til at spare, afhænger fuldt ud på hvor meget lys du plejer at sætte frem. Du vil kunne se nogle huse, som er fuldstændig klædt ind i lys, du vil til gengæld også kunne finde huse med meget få lys eller slet ingen. 

Når du skal begynde at spare penge på dine julelys, så er det første, som du skal overveje, nemlig hvor mange lys du har oppe, og hvor mange af disse, som du godt kunne undvære. Du vil kunne opleve at selv med få julelys i haven, så vil julestemningen stadig være der, og du vil måske også opleve at julestemningen bliver bedre på grund af det. 

Noget andet, som du kan spare på i forhold til julelys, er hvilken slags lampe, det er, som du bruger. Så tjek dine lys igennem, og erstat alle de lamper, som ikke er energibesparende. Så vil du hurtigt kunne opleve en forskel, fra hvor meget energi, som du brugte førhen. 

Film i julen

Hvad kan du lave til juleaften, som ikke bruger for meget strøm 

 

Der er mange ting, som du kan lave juleaften, som ikke nødvendigvis har brug for særlig meget strøm. Hvis man antager, at du har et energibesparende fjernsyn i stuen, så kan enhver god juleaften startes med nogle gode julefilm, til at sætte stemningen. Hvis ikke du har sådan et fjernsyn, så kan stemningen også blive rigtig god med juleleje eller brætspil i levende lys. At bruge levende lys er faktisk en rigtig god måde at få en fantastisk julestemning uden at skulle bruge elektricitet. Levende lys er også en god erstatning til elektriske lyskæder på juletræet. I forhold til kæderne, så vil vokslys give nogle dansene flammer, som virkelig sætter stemningen i stuen. 

Så glæd dig til julen og alle dens herligheder, og glæd dig over at du ikke kommer til at bruge lige så meget elektrisk energi i år, som du plejer at gøre. Vær glad over at du er blevet mere bæredygtig.