træ

Simple ting du kan gøre for at leve mere miljøbevidst

23uu23

Der bliver snakket rigtigt meget om klima og miljø i disse dage. Om hvordan vi skal til at passe på klimaet og hvordan vi skal stoppe med at forurene miljøet. Har du også spekuleret over hvad du kan gøre for at leve mere miljøbevidst?

Læs med her, og få nogle gode tips til hvilke simple ting du kan gøre for at være med til at passe på vores fælles jordklode.

Vedligehold de ting du allerede har

Vil du gerne leve mere bæredygtigt, er en af de bedste ting du kan gøre at vedligeholde de ting, som du allerede har, i stedet for at fare ud og købe nyt. Gør du nemlig det, kan du være med til at være god ved miljøet og samtidig sikkert også spare en masse penge på længere sigt.

Hvordan gør man så lige dette i praksis? Det kan både gøres ved noget så simpelt som at genbruge sidste års vinterjakke ved måske blot at fikse det lille problem der er med foret. Det kan også gøre ved for eksempel at vedligeholde det gulv, som du allerede har, i stedet for at fare ud og købe nyt. Læs mere her, og find ud af hvordan det at vedligeholde et gulv faktisk kan være med til at forlænge levetiden med rigtig, rigtig mange år.

vedligehold

Køb brugt eller bæredygtigt

Næste tip til at være mere klimabevidst, er at købe brugt når muligheden for det byder sig. Køber du nemlig de ting du mangler brugt, er du med til at spare miljøet for at producere nye ting, og samtidig finder du måske noget, som alle andre ikke har!

Kan det ikke lade sig gøre at købe det som du mangler brugt, kan du højst sandsynligt finde det bæredygtigt i stedet for. Der er nemlig rigtig mange virksomheder der er blevet opmærksom på at gøre deres produktion mere bæredygtig. Hvorfor ikke støtte en af disse virksomheder ved at købe det produkt, som du står og mangler, bæredygtigt?

Gentænk dine vaner og hobbys

Mange mennesker har en del vaner eller hobbyer, som ikke er så bæredygtige. For at leve mere miljø- og klimabevidst er det dog ikke sikkert at man behøves at skrotte dem helt. Nej, nogle gange kan det godt lykkedes at finde bæredygtige alternativer for knap-så-bæredygtige vaner.

Ja, gentænk dine vaner og hobbys, og se om ikke du kan finde en mere bæredygtig måde at gøre tingene på.

Eksempelvis er du måske vild med at gå på jagt. Hvorfor ikke ændre på dine vaner og din hobby, så den matcher bedre med bæredygtige værdier? Ved for eksempel at udskifte våbenet til for eksempel et luftgevær, kan der være meget at hente på den bæredygtige konto.

Undersøg hvilke muligheder der er i dit tilfælde for at gøre dine vaner mere bæredygtige. Der er helt sikkert et bedre alternativ til det, som du godt kan lide, derude. Så gælder det bare om at finde det!