Sådan sørger du for et grønt nybyggeri

23uu23

Det er en detaljeret og svær proces at skulle designe og bygge sit drømmehus, og endnu mere kompliceret er det efterhånden blevet, hvis også du skal forsøge at sætte dig ind i de mange muligheder, der findes, hvis du ønsker at bygge grønt og efter miljøet. Her får du et par gode råd til netop det.

Isolering og tætning

Hvis du ønsker et energivenligt hus, og dermed også det grønne nybyggeri, så er isolering en vigtig del af det. Man ser ofte huse hvor isoleringen over tid stilner af og bliver dårlig, hvorfor varme ukontrolleret siver ud af huset. Derfor kan et tykkere lag isolering og undgåelse af kuldebroer være fordelagtigt. Der skal være mindst mulig varme, der kan afgives til omgivelserne.

Grøn el

Når der er tale om grøn el, henvises der til elektricitet som udvindes fra energikilder, der ikke udtømmes. Det er f.eks. vind, sol og vand. For et nybyggeri betyder det blandt andet, at det kan være smart at indstille solceller på taget. På den måde bliver det muligt for dig at udnytte solens stråler til at genere strøm, som du kan bruge til daglig. Med hjælp fra Trebbien Electrics kan du få adgang til en elektriker, hvor det kun er fantasien, der sætter grænser for hvilke opgaver der kan løses, og dermed er det også muligt at få sat solceller op!

Vinduer

Slutteligt er det for et grønt nybyggeri vigtigt at der stilles utroligt høje krav til vinduerne. Kendetegnende for et lavenergihus er energiruder, der sørger for at varme, ikke kan sive ud af huset. De udnytter så at sige solens varme, og derved spares der yderligere på varmeforbruget. Få 3 tilbud her på opførsel af bolig med store frem for små vinduer, der har energiruder. Husk undervejs at have i tankerne, at vinduerne skal placeres så de udnytter solens varme bedst muligt!