Sådan sparer du på energiregningen i hjemmet

23uu23

Stigende priser på forbrug og dagligvarer skaber et pres i alle danske hjem. Det er en krise, som vi ikke kender enden på. Alligevel kan man som forbruger gøre sit for at holde sine forbrugsomkostninger nede og derved få lidt flere penge mellem hænderne. Læs med her for tre konkrete områder, hvor du kan spare.

 

Anskaf dig en el vandvarmer

Varmer dit hus stadig vandet op vha. olie- eller gasfyr, så er det på tide at skifte netop det gamle apparat ud med en vandvarmer, der kører på el. For en el vandvarmer hjælper dig nemlig med at spare på energiregningen, da det er en effektiv og energibesparende energiløsning. Det er en god investering, der kan hjælpe dig med at sænke forbrugsudgifterne med mærkbare resultater.

 

Vask, når det er billigst

Skal både opvaskemaskine og vaskemaskinen sættes i gang? Så er det en god idé at få fyld begge maskiner helt op, skru ned for vasketemperaturen og start maskinerne, når kWh-prisen er lavest. Du kan finde tidsrum for billig el ved en hurtig Googlesøgning og ellers er en god huskeregel, at el er billigst uden for de tidsrum, hvor alle husholdninger ofte kokkerer og vasker op – mellem klokken 17 og 20. Du kan derudover med fordel droppe tørretumbleren og i stedet benytte dig af den friske luft og tørresnoren i haven.

 

Tag apparaterne ud af stikkontakten

I ethvert hjem vil mange finde et utal af opladere eller apparater, sat i en stikkontakt, men som ikke bruges. Om det er TV’et, der er kommet på pause, de tre lamper i gæsteværelset eller måske bare hele familiens opladere i bryggerset, så er der ingen grund til at lade apparaterne sidde i stikkontakten, hvis ikke de bruges. Der bruges nemlig en lille smule strøm, selv når apparaterne ikke er i brug og her er et oplagt sted at spare på energiregningen.