lokalenergi.dk - Inspiration til et klimavenligt hjem

Skal du vælge et solcelleanlæg til hjemmet?

23uu23

Overvejer du at tage skridtet, der sparer dig dyrebare kroner på energiregningen og får dit bæredygtige aftryk på Jorden til at vokse? Så kan det måske være grunde nok til dig for at overveje solcelleanlæg på tagryggen af dit hjem. Er du stadig ikke helt overbevist?

Bare rolig. Her får du tre grunde til, at solcelleanlæg kan være den rette vej frem for dig!

 

Den bæredygtige energikilde

At placere et anlæg af sorte plader på taget lyder ikke umiddelbart imponerende. Måske synes du sågar, det lyder lidt tosset. Men hvis nogen fortalte dig, at netop disse plader er grunden til, at din elregning er skrumpet markant, og at værdien på dit hus modsat er steget, så lyder det pludselig slet ikke så tosset, vel?

Et solcelle anlæg er en dyr investering, men også en investering der giver afkast andetsteds – fx på din husværdi eller på elregningen. Men derfor skal du også have en klar interesse for at blive boende samme sted mange år i fremtiden.

 

Udnyttelse af pladsen

Taget er det oplagte sted af placere solcelleanlæg i private hjem. Her udnytter du nemlig grundens plads bedst muligt, for solcelleanlæg fylder ganske meget. På taget er du på ingen måde genereret af pladerne. Når pladerne skal installeres, vil du have brug for øvede hænder til at klare jobbet. Det kræver nemlig. Det kan være rimelig kompliceret at installere pladerne, og desuden vil du så vidt muligt undgå skader på taget.

Solceller er den lydløse vej til grøn energi, som ikke udleder CO2. Du kan sågar undersøge muligheder for at tjene penge på den strøm, du producerer til et kollektivt el-netværk ved at investere i et anlæg, der er nettilsluttet.

Er du fortsat i tvivl om, hvorvidt solcelleenergi er for dig, kan du undersøge andre alternativer eller kontakte selskaber, der kan vejlede dig yderligere om solcelleenergien.