Vild med dansk byggeri? Besøg Vejle

23uu23

Er du helt vild med dansk arkitektur, når det vilde og skæve får lov at møde den nordiske simplicitet? Så kan en tur til Vejle være til stor inspiration og beundring. Her kan du nemlig komme helt tæt på den kendte, arkitekttegnede ”Bølgen”, som kan ses fra Vejlefjordbroen.

Læs med her om ”Bølgen”, og hvad du ellers kan opleve under et besøg i Vejle!

Vejle by

Vejle er en by i Sydjylland, der er kendt for sin smukke beliggenhed lige ved Vejle Fjord – og så er byen også kendt for sin moderne arkitektur. Vejles vartegn ”Bølgen” har allerede modtaget et væld af priser efter sin opførsel tilbage i 2009, hvor de første to á fem bølger stod færdige. Den er skabt af tegnestuen Henning Larsen Architects, der også står store blikfang som Moesgaard Museum og Operaen i København.

Men Vejle har vokseværk og det betyder, at der er langt flere arkitektoniske perler at beundre på din tur til Vejle. Følg med her i, hvad der bevæger på sig i Vejle!

Besøg fx det prisvindende Psykiatrisygehus, der er tegnet af Arkitektfirma. Her har der været fokus på en mentalt helende arkitektur, og konstruktionen består af otte klyngehuse, der indhyller lukkede gårdhaver og fællesområder for beboerne.

 

Vejles nyeste skud på stammen

Vejles nyeste skud på stammen er firmadomicilet ”Fjordenhus” tegnet af Olafur Eliasson. Dette fænomenale vandslot rejser sig hele 28 meter over havet, og er struktureret som fire forbundne cylindere. Sørg for at holde godt fast i kæben, når du kommer ud til bygningen, for du skal også have noget at tabe, når du kommer ind i bygningen! Mellem to af stueetagens rum strømmer vand igennem, så du kan tage turen indendørs i kajak.

Du kan ganske let blive helt tryllebundet af den vilde arkitektur, Vejle kan tilbyde dig. Glæd dig til en berigende oplevelse!