lys

Sørg for at du har den rigtige energi

23uu23

Vidste du at 62% af al el i Danmark nu produceres bæredygtig? Den grønne strøm kommer næsten udelukkende fra vores vindmøller. I Tyskland satser man stort på solarceller. De nyeste generationer solarceller kan producere el med langt mindre lys end tidligere. De har ikke længer brug for direkte sol men producerer også strøm ved indirekte lys. Sådan set er de danske somre ikke længere en hindring.

Med vintrene ser det dog stadig lidt dårligere ud. Dagene er simpelthen for korte i for lange perioder. Men alligevel bliver solenergi helt sikkert en del af den bæredygtige energiløsning. Det er nu ikke længere en drøm, at vi snart kan producere al energi bæredygtig.

Men hvad med dig? Ved du hvor din strøm kommer fra?

Det er op til dig at blive bæredygtig energi forbruger

Hvis du endnu ikke har skiftet til bæredygtig energi så er det måske på tide at skænke det en tanke. Jo flere af os der ønsker det, jo mere pres opstår der, som tvinger elselskaberne til at investere mere i grøn energi. Det er nu næsten 10 år siden, at du har kunnet vælge strøm fra vindkraft. Udelukkende vindkraft, velmærket. Indtil for nylig har det været en smule dyrere, men også kun en smule. Og i mellemtiden er priserne for bæredygtig energi faldet endnu mere.

Energi er et marked i stadig bevægelse. Men de sidste år sker det oftere og oftere at bæredygtig energi faktisk leveres billigere end sort energi. Ved at træffe dit valg og vælge vindstrøm, vil du bidrage til at priserne falder under dem fra sort energi.

Også din bedste ven skal have den rigtige energi

Hvis du kigger på en hundehvalp, hvordan den suser rundt og brænder krudt af, dag ind og dag ud, kan du måske godt undre dig hvor den får energien fra. De små kræ har en tilsyneladende uudtømmelig mængde energi til rådighed. Og de bliver ved med det. Faktisk får hunden endnu mere energi når den er voksen. Hvalpe sover nemlig det meste af dagen.

Så hvor kommer al den energi fra?

Vel, i sidste ende kommer al den energi kun et sted fra: fra maden. Også her er det absolut ikke ligegyldigt hvilken energi du vælger. Med First Buddy Adult hundemad kan du vide dig sikker på at din bedste ven altid får den bedste energi.

Er hundemad ikke bare hundemad?

Sådan ser det måske ud for dig. Men du er jo heller ingen hund, så du vil nok takke nej til tilbuddet om at smage dig klogere. Det gør din hund dog sikker gerne. Hvis du tror at det er ligegyldig hvad du fodrer din hund, lav gerne et par eksperimenter.

Køb er par små pakker hundemad af forskellige mærker og prisklasser. Tag flere skåle og fyld dem med smagsprøver. Så vil du hurtigt erkende, at din ven absolut ikke mener hundemad er hundemad. Skålene skal helst være ens i form og størrelse, men farven betyder ikke noget. Hunde ser nemlig ikke farver som vi gør.

For at gøre testen endnu mere præcis kan du vælge samme smagsvariant for alle smagsprøver.

Din hund vil blive siddende for en skål i forventning af mere. Og du kan være sikker på at det så er den skål der havde den mest velsmagende mad.