elektricitet og elpærer

5 tips til hvordan du får styr på elregningen

23uu23

Vores elregninger kan af og til virke helt astronomiske og vi kan godt spørge os selv om, hvordan vi dog kan komme til at bruge så meget strøm, at regningen bliver så dyr. Læs med her og få fem gode råd til hvordan du kan spare mere på strømmen derhjemme ved at få styr på din elregning – og forhåbentlig få råd til nogle lidt sjovere ting.

 smart_ur

Dan dig et overblik

Det er først og fremmest en god ide at få sig lidt af et overblik over, hvad det egentlig er du har sat til strøm. Vi har det helt med at glemme hvor mange af vores apparater i vores moderne hjem, der egentlig kører på strøm. 

Prøv derfor at gå en lille runde i dit hjem og se hvilke ting der er sat til strøm lige nu. Og spørg gerne dig selv undervejs, om du egentlig har brug for at have denne ting til at være sat til strøm konstant?

Sluk for selve stikkontakten

Det er ikke alle mennesker, der er klar over det, men i stedet for at slukke for selve tingen der er til strøm, så er det en bedre ide at slukke for selve stikkontakten. Forskellige elektroniske apparater kan nemlig sagtens stå og tappe strøm uden de som sådan er tændt. 

Prøv blot selv at eksperimentere med at slukke for selve stikkontakten. Du vil hurtigt opdage, at din elregning automatisk bliver en del indre.

Hiv stikket ud

Hvis du har mulighed for det, så kan det også være en god ide helt at trække stikket ud af kontakten. På den måde er du helt sikker på, at du ikke står og tapper strøm uden at du har brug for det. 

De fleste af os har fået en ret dårlig vane med for eksempel at lade vores bærbare pc’er og håndholdte telefoner til at ligge og lade op i flere timer ad gangen – meget længere end de egentlig har brug for. Det er ikke kun dårligt for apparaternes batteri men også for din elregning. 

Hvor meget lys har du brug for?

Det kan være meget rart at tænde op for det hele og lyse hele hjemmet op, når de mørke vintermånederne kommer. Men det er netop det, som får din elregning til at stige. 

Overvej derfor i stedet kun at tænde et enkelt eller to. Et stearinlys kan også skabe en vis hygge, som din elpærer ikke kan.

 levende lys og stearin

Læg penge til side

En måde at få styr på din elregning på er ved fast at lægge penge til side til den hver måned. På den måde bliver ikke overrumplet, når den kommer.

Med de penge du sparer på din elregning, kan du samtidig få råd til mange andre ting, som er en del sjovere at bruge penge på, som for eksempel et CASIO G-SHOCK GA-100-1A1ER. Eller måske vil du hellere bruge dine penge på sjove oplevelser eller en tur sydpå? Uanset hvad er det op til dig og du får mulighed for at gøre det du vil, så længe du bare er lidt opmærksom på dit strømforbrug.