lysindfald

Brug lysindfaldet i rummet aktivt

23uu23

Der er ikke ret mange regler i forhold til indretning i disse år. Det betyder, at du kan indrette dit hjem nøjagtigt, som du har lyst til. Om du har lyst til at bo fuldstændig minimalistisk, eller du foretrækker at bo i en Aladdins hule, det er helt op til dig selv.

Du bestemmer også selv, om du vil have gardiner, persienner eller ingenting for dine ruder. I det hele taget kan du selv afgøre, om du vil have dine rum badet i lys, eller du hellere vil have en mere dunkel hyggebelysning.

Netop lysindfaldet kan være en central del af din indretning. Lyset giver en særlig effekt i et rum. Den effekt kan du styre.

Reguler lyset ved hjælp af up and down plissegardiner

Du kan bruge persienner eller plissegardiner til at regulere, hvor meget lys der skal slippe ind gennem vinduerne eller glasdøren. Traditionelle gardiner og persienner kan gøre det mere eller mindre effektivt. Der findes også de meget populære up and down plissegardiner. De kan dæmpe lyset meget fleksibelt, da de kan trækkes op både forneden og foroven. Det giver dig en øget fleksibilitet i forhold til at regulere lysindfaldet.

De er ikke så kostbare, og du kan både få nogle billige up and down plissegardiner til dør og til vinduer. Hvis du sætter dem op i det samme rum, så får du en god mulighed for at være lysmester. Du kan nemlig styre, hvor og hvor meget lys, der skal lukkes ind i rummet. Du kan se mere om de populære og billige up and down plissegardiner til døre på monni.dk.

Forskellige former for afskærmning

Når du hænger noget for dine vinduer, så skyldes det dels tradition og dels den effekt, det giver. Når du dækker for vinduer og glasdøre, så får du skabt en ramme omkring rummet. Det har en stor hyggeeffekt, og det skærmer dit privatliv. Desuden kan du holde lys og kulde ude. Derfor har de fleste hjem en form for gardiner hængende.

Det kan være traditionelle gardiner, undergardiner, persienner eller plissegardiner. Om du vælger den ene eller den anden form for afskærmning afhænger af smag og behag, noget praktisk og noget stilmæssigt. Når du kan regulere lysindfaldet, så kan du sætte stemningen i rummet. Den stemning kan du supplere med elektrisk lys eller med stearinlys. Lyset har en større betydning i forhold til stemningen, end du måske tror. Prøv selv at se, hvor meget det kan betyde.