skrivebord med computerudstyr

Prøver du at formindske dit energiforbrug?

23uu23

Vi har alle sammen et energiforbrug. Det er ikke rigtigt til at undgå i den moderne verden. Dog er der visse ting, vi kan gøre, for at formindske dette en smule. Du kan for eksempel slukke din stationære computer, når du ikke bruger den. For den bruger naturligvis energi, når den er tændt. Og det gør skærmen altså også. Skal du lige noget, kan du også vælge at slumre computeren. Det samme gælder fjernsyn, konsoller, bærbare computere og så meget andet. Godt nok gør det ikke en stor forskel, men det er langt bedre end ingenting.

pære

Gode vaner er vigtige foran computeren

Er du glad for at sidde meget foran din computer? Så er der visse ting, du bør være opmærksom på. Til at starte med, bør du tænke over, hvordan du sidder. Sidder du på en dårlig måde, kan det nemlig medføre rygsmerter i længden. Dette kan ændres enten ved at sidde ordentligt, eller ved at skaffe en god stol. Du kan for eksempel prøve en gamerstol. Disse er nemlig ganske behagelige at sidde i, og hjælper bestemt på eventuelle rygproblemer. I det hele taget er komfort bare vigtigt, når man sidder meget foran computeren.

Gode madvaner

Nogle gange sker det, at man ikke lige får lavet mad, fordi man sidder og gamer. Men det kan hurtigt udvikle sig til en lidt uheldig vane. For så ender det med, at du spiser for meget usund mad som frysepizza og den slags. Derfor bør du bestemt overveje at lave din egen mad, hvis du ikke allerede gør det. Find en masse inspiration hos Vildmedmad. Som regel sparer du også penge, når du selv laver maden. Selvfølgelig er det ikke alle, der er meget for selv at lave mad. Men det er altid det bedste alternativ. Så kan du jo altid bestille mad en gang imellem.

madlavning

Hvordan sparer man ellers på sit energiforbrug?

Der er mange ting, du kan gøre, hvis du vil prøve at formindske dit energiforbrug lidt. Alt, der hedder elektronik, er altid godt at fokusere på. Simple ting som at huske at slukke lyset efter sig, er også værd at huske på. Ofte er det en masse småting, der alligevel løber op i enden. Men hvis du er opmærksom, kan du både skåne miljø og din egen bankkonto. For dit forbrug koster jo penge.

Dette gælder også bilkørsel. Det er jo næppe godt for ozonlaget, at du kører bil. Samtidig koster det også penge hver gang, du starter bilen. For den kræver jo brændstof. Har du en cykel, er det altid det bedste alternativ til de korte distancer. Skal du derimod langt, eller måske handle stort ind, er det jo klart, at du tager bilen. Det er der intet galt i. Men skal du ikke andet end én kilometer, kan du jo overveje, om det ikke er værd at cykle.