Solsikkemarker

Forkæl dig selv som klimaaktivist

23uu23

Det er vigtigt, at du som energiforbruger er bevist om, hvilke energikilder, der får dit hjem til at køre rundt. Du bør søge information om, hvorvidt dit energianlæg, f.eks. en varmepumpe, el-radiatorer, producerer mere end hvad nødvendigt er. Så du kan spare penge og anvende dem til noget andet fornøjeligt eller fornuftigt i dit liv. Det kunne eksempelvis være holdningskorrigerende tøj som en t-shirt, da manglen på en rank ryg, hverken er sundt eller flot at se på.

Vindmøller

Tilpas dine energikilder efter den grønne omstilling

Derudover kan det også anbefales at tjekke, om du anvender mere “skadelige” energikilder, der kunne undgås. Eksempelvis hvis du tilhører de, der er klimabevidste. De som gerne vil bidrage til, at den globale temperatur ikke skal stige yderligere, Parisaftalen eller blot ønsker, og finder det vigtigt, at bidrage til en grønnere omstilling. 

Forskellige varmepumpetyper ses bl.a. på Energistyrelsens hjemmeside samt alle andre former for energianlæg. Her beskrives og præsenteres de, og du kan se CO2-udledningen og priserne hos de forskellige. Det er en god metode til at sammenligne og vurdere, hvad du har lyst til at prioritere med dit energiforbrug.. 

Selvforkælelse midt i hverdagens alvorligheder

Er du en miljøentusiast, der nyder at undersøge alle tænkelige måder at gøre tingene mere miljøvenlige på? Tvinger du andre beboer i husstanden til at holde sig fra købet af sølvpapir og går op i, at affaldssorteringen bliver stramt håndholdt? Husk lige at belønne dig selv og alle dine allierede med et lækkert måltid mad. Online kan du finde opskrifter og måltider, der vil bekæmpe madspild samt få spændende idéer og inspiration til madlavningen. solceller

 

Helte i klimakampen

Det er alvorligt med vores CO2-udslip og stigningen af temperaturen rundt om i hele verden. Vi kommer ikke udenom, at vi skal handle nu for at forhindre yderligere naturkatastrofer. For ud over, at der bare ikke findes nogen “Planet B”, så vil fortsættelsen af klimaforandringer også føre mere fattigdom, ulighed og forfærdeligheder blandt befolkninger i store dele af verdenen.

Men det kan også være hårdt og udmattende i længden, da målet kan virke umuligt. At nægte at give op er et stort ansvar at tage på sine skuldre. Mange hælder jo til den opgivende side. De udtaler; “Der er jo ikke noget, vi kan nå at gøre”. Det er vigtigt med folk, der holder ud og går forrest, når det heller ikke ligefrem ser lyst ud. Hvis du I massevis skal printe kampagne papirer, kan du få printerpatroner til billige penge.