Sparegris

Få råd til et grønnere liv

23uu23

Den grønne omstilling er over os, vi bliver nødt til at omstille os, hvis vi vil have et liv i fremtiden. Sådan ser situationen ud, og næsten os alle sammen acceptere det og vil gerne gøre noget imod det.

Men hvordan kan du få råd til det? Det kan virke uoverskueligt. For de grønne alternativer til vores energiforbrug er ikke altid de billigste, og i nogle tilfælde slet ikke så grønne, som vi tror.

Det vil være en god idé, hvis vi hver især forsøger at omlægge vores økonomi i forhold til energien, så den passer med den grønne omstilling.

Lommeregner_og_sedler

Hvordan bliver der råd til det?

Måske har du en lidt presset økonomi, så Teslaen er ikke lige først på dagsordenen. Hvordan får du så pengene til at række og stadig være grønne? Det kan være en hjælp at tage et lån.

Et lån, der kan give dig økonomisk råderum til større grønne investering. Det kunne fx være en elbil eller lignende. 

Hvis du skal penge i dag, er det muligt nogle steder at låne penge udbetalt i dag. Her er det altså muligt at få penge med det samme. Du skal bare taste ind, hvor meget det skulle være.

Det er selvfølgelig ikke den eneste løsning, men en af de større løsninger. En af de håndteringer af din økonomi og omstillingen, der har stor værdi for samfundet og kloden. Ligesom at gøre dig bevidst om, hvor dit energiforbrug kommer fra, er en rigtig god idé.

Find den bedste, grønne løsning

Der er andre løsninger, du kan tage i brug. De behøver slet ikke at være særlig store. For når det kommer til dit energiforbrug, er det overraskende let at blive bevidst om det.

Du kan gøre dig selv til en af de forbrugere, der sætter dig ind i, hvordan din vare er produceres og landet hos dig. Det giver en god forståelse, hvordan du kan gøre dit energiforbrug mere grønt. 

Altså ved at sætte dig ind i, hvordan du kan gøre noget for klimaet ved bare at handle ind eller lave mad. Det hele har en klimaaftryk et energiforbrug.

Ingen grund til at leve i sult

Man hører meget forskelligt, om det at leve et grønt liv. Det er dyrt og ikke altid gennemtænkt. Men det behøver det altså overhovedet ikke at være. I langt de fleste tilfælde rækker de gode intentioner meget langt.

Så selvom der hænder, at vi forbrugere nogle gange bliver overrasket over klimaaftrykket fra en vindmølle. Så er det altså stadig væsentlig bedre end en kulafbrænding.

Og så dyrt er det ikke. Der er nok ingen mennesker i Danmark, der lever af sult. Klimatosserne gør heller ikke. Så selvom visse tiltag, som købet af en Tesla, har store udgifter, er det langt fra dem alle.

Kvindelig_gymnast

Ha’ det godt, selvom det kan se sort ud

Der er ingen grund til at være ked af, at det hele ser sort ud. Så længe du tænker dig om og træffer de nødvendige valg, er der stadig håb for vores alles energiforbrug i fremtiden. Bare husk at tænke dig om.