Red_planeten_klima

Alternativ energi i hjemmet

23uu23

Har du en drøm om, at dit hus bliver selvforsynende med vedvarende energi? Tænk hvis man kunne oplade din telefon med solen og tænde for lyset med jordens varme? De vedvarende energikilder er under udvikling, og bliver forsket i som aldrig før.

Rigtig mange mennesker går i dag op i miljøet, og spørgsmålet om selve vores arts overlevelse, er kommet på dagsordenen som aldrig før. I dag er vedvarende energi, såsom et solcelleanlæg, i højere grad et supplement til andet energi brugt i ens hjem.

Vi er der altså ikke endnu med, at kunne gøre brug af udelukkende vedvarende energi. Den vedvarende energi er desuden en hel del dyr, til trods for at prisen på solcelleanlæg er faldet. Det hører altså i højere grad til de rigeste mennesker, kan kunne forsyne sit hjem med vedvarende energikilder.

Skab nye miljørigtige vaner

I dag ligger vi i høj grad vægt på den enkeltes ansvar, når det kommer til miljørigtig adfærd. Det kan være sindssygt svært at skaffe sig nye vaner, og det kan ofte føles nyttesløst hvad man selv gør sig af forandringer, når man ved at andre mennesker, kloden over, ikke tænker over hvilke vaner de har i forhold til miljøet. Derfor kan det være rigtig svært, at få implementeret de rette vaner ind i ens hverdag. Dog handler det lige præcis om det – nemlig vaner.

Klima

Det handler i høj grad om at skaffe sig nye gode vaner, så at man end ikke tænker over, at man rent faktisk lever på en bestemt måde. Med de rette vaner, som man holder over en længere periode, kan man rent faktisk skabe resultater. Gør det til et mål, at svine kloden så lidt som muligt, imens du er her. Læs videre, og få bud på nogle gode miljørigtige vaner.

Når man skal være miljørigtig, er det en rigtig god ide, at skære ned på kød, især på rødt kød. Dette røde kød sætter et særligt stort CO2-aftryk, og er derfor en af de ting, som vi skal skære ned på. prøv fx nogle lækre vegetariske retter, eller nogle af de mange forskellige køderstatninger, som findes på markedet i dag. det er i høj grad muligt at skære ned på kødet, det handler blot om, at have en stor nok vilje til at gøre det.

En hel generel regel, når man skal være mere miljørigtig, er at forbruge mindre. Spis altid dine rester, køb ikke for ofte nyt tøj – snarere genbrug – og tænk altid en ekstra gang over, om du virkelig har brug for denne ting, eller om du hellere vil være miljørigtig. Undgå fx at bruge for meget plastik, og køb i højere grad materiale af træ, især bambus, da bambus vokser hurtigt i forhold til andet træ.

At smide mindre mad ud, er super vigtigt når det kommer til at være miljørigtig. Du kan fx vælge at lave en stor portion af mad om søndagen, så du kan spise rester de næste kommende dage. Dette er en god måde at sørge for, at man ikke smider mad ud unødigt.

Vedvarende energikilder – prøv dig frem

Energi_forbrug_vind

Vedvarende energikilder i hjemmet kan som sagt have brug for mere udvikling i forskingsområdet, og nogle kilder er stadig en hel del dyre. Dog er det vores fremtid, og det kan i høj grad betale sig, at prøve sig lidt frem på dette område. Invester fx i et lille solcelleanlæg, som du eks. sætter på din dør, så den får lys når solen står højest.

Dette er ikke noget, som kan give varme i hele dit hus, men i høj grad noget, som kan være med til at få dig ind i det marked som findes, af vedvarende energikilder i dag. på den måde opnår du en del viden og erfaring, som du kan gøre brug af i fremtiden, når hele dit hus forhåbentlig kører på vedvarende energi, og intet andet end lige præcis det.