bål

Sådan kan du gøre din hverdag mere miljøvenlig

23uu23

Miljøet er igennem de seneste par år blevet diskuteret mere og mere. Det er vigtigt at vi som enkeltpersoner gør hvad vi kan for at mindske vores CO2-udslip og så vidt som muligt gør vores hverdage så miljøvenlige som muligt.
Det kan måske føles som om der ikke er så meget man kan gøre ene mand, men hvis vi alle løfter i flok og hvis alle gør deres del for at gøre deres hverdag mere miljøvenlig, vil det kunne mærkes hele planeten over.

Det er dog ikke altid man lige ved hvad man kan gøre for at blive mere miljøvenlig. Man køber måske allerede økologisk og har allerede fået installeret solceller. Er du en af de mange danskere der ikke ved hvad du kan gøre mere, men som gerne vil være bare den smule mere miljøvenlig, så læs med her.

Bæredygtig energi er den bedste energi

Mange danskere har enten en pejs eller en brændeovn i deres hjem, og den giver dejlig varme på kolde vinterdage. Men bruger du ikke det rigtige brændsel, er din pejs/brændeovn godt nok dejlig varm, men til gengæld også en rigtig CO2 dyrker.

De fleste bruger kul når de skal tænde op, og kul er da også en effektiv form for brændsel. Men der findes nu alligevel bedre og mere miljøvenlige alternativer derude, som klart ville være at foretrække.

En af disse alternativer er træbriketter. De udleder mindre CO2 og er ligeså god brændsel – hvis ikke bedre. For at gå det ekstra skridt kan du når du skal købe træbriketter, også være opmærksom på at de er blevet lavet på den mest miljøvenlige vis.

Et godt bud på denne slags træbriketter er de træbriketter du finder i Roskilde. De er af høj kvalitet, produceret på den mest miljørigtige vis og efterlader en meget lille mængde aske, hvilket gør at du skal gøre din pejs/brændeovn ren meget sjældnere.

Dyrk din sport i hjemmet

Opfindelsen af biler er en af de største grunde til at vi er begyndt at slippe så meget CO2 ud som vi er. Når du skal skære ned på dit CO2 udslip og være mere miljørigtig, er det derfor en rigtig god ide at tage bilen så lidt som muligt.

yoga

Det er dog ikke altid muligt. Ligger dit fitnesscenter fx ret langt væk fra hvor du bor er du jo nødt til enten at tage bilen eller bussen. Der findes dog en anden mulighed.

For at du stadig kan dyrke din sport og samtidig være miljøvenlig, kan du vælge at dyrke din sport i hjemmet i stedet, så du slet ikke behøves at tage bilen eller bussen og derved ikke udslipper andet CO2 end den du udånder.

Så træk i dine yogatights, find din yogamåtte frem og kom i gang!