ro

Sådan kan Yoga hjælpe dig med at bearbejde tabet af en af dine nærmeste

23uu23

Det er desværre en sørgelig kendsgerning, men stort set alle vil på et eller andet tidspunkt opleve at miste en person, der står dem nær. Hvad enten det drejer sig om en livspartner eller en forælder, så betyder dette at man står tilbage med en altomfavnende sorg. Det er især vigtigt i disse situationer, at man vælger at gøre noget konstruktivt ved ens sorg, og ikke drukner den i fortrængning, eller endnu værre, alkohol eller stoffer. Under hele sorgprocessen er det derfor rigtig vigtigt, at man finder en sund og naturlig måde at håndtere de stærke følelser man ofte overvældes af. Det er her Yoga faktisk kan gå hen og blive din nye bedste ven. Yoga er nemlig langt mere end blot af forbedre ens fleksibilitet. Yoga er nemlig også helbredende på det åndelige plan – og især i kombination med meditation. Prøv bare at læse det følgende for at se hvordan Yoga kan være med til at tackle sorg.

Yoga er fantastisk til at klare tankerne og give dig fokus

Yoga er kendt for at rydde op i mudrede tanker, og give en tiltrængt pause fra ens sorgfølelser. Dette betyder selvfølgelig ikke, at Yoga vil få en til at glemme alt om den afdøde – snarere tværtimod. Yoga vil i stedet få en til at fokusere på hvad, der kendetegnede forbindelsen til den afdøde, og dette er uvurderligt i forbindelse med at komme sig over sin sorg.

begravelse

Meditation kan hjælpe dig med at opnå yderligere fokus i din tankegang

Netop fordi fokus er så vigtigt som det er i forbindelse med at bearbejde sin sorg, så vil meditation ydermere være en rigtig god idé. Ved at meditere kan du finde ind til din kerne, og langt om længe blive den person, som du egentlig er (og altid har ønsket dig at være). På denne måde vil du gøre noget positivt for dig selv, hvilket utvivlsomt ville have gjort den afdøde rigtig stolt.

Yoga hjælper dig med hverdagens problemer

Når vi oplever sorg, så kan det for rigtig mange mennesker være næsten umuligt at forholde sig til livets andre problemer. Regningerne skal jo stadig betales, og der skal jo stadig arbejdes. Ved at dyrke regelmæssig Yoga vil man være i stand til at finde ens kerne, og ikke mindst ens indre styrke. Dette vil resultere i en langt større evne til at håndtere alle livets andre udfordringer – udover ens sorg.

Yoga giver dig spirituel fred i sindet

Yoga og meditation kan være rigtig gode redskaber til at etablere en forbindelse til de mere spirituelle aspekter ved vores personlighed. Yoga giver først og fremmest fred i sindet, og gør at vi anskuer døden anderledes end vi ellers ville. Døden er nemlig en naturlig og uadskillelig del af livet, og bare fordi noget dør, så betyder dette ikke at de ikke længere er med os. Yoga viser os at dette rent faktisk er tilfældet.

Yoga holder din krop sund, når du virkelig behøver det

Sorg er noget der også tærer på kroppen. Rigtig mange mennesker oplever ofte et anseeligt vægttab, når de mister en af deres kære. Yoga er på afgørende punkter med til at give din krop den balance, som den behøver. Ved at dyrke Yoga vil du derfor være langt mindre tilbøjelig til at miste appetitten eller forfalde til trøstspisning. Yoga kan desuden også hjælpe dig med at sove bedre om natten, hvilket din krop virkelig vil takke dig for – især hvis man går igennem en vanskelig periode.

Du vil kunne sige ordentlig farvel

Ved at dyrke Yoga og meditere kan du også lære at slukke for al støjen i dit hoved, og give dine tanker retning. Dette vil gøre det muligt at målrette alle dine tanker og kærlighed i retning af den afdøde – og på den måde få sagt ordentligt farvel.