Bæredygtig byggeri og hjem

Sådan vælger du en bæredygtig hverdag

23uu23

At værne om vores fælles klode og tænke grønne tanker er kommet på mode mere end nogensinde før. Nytænkningen af varmekilder og grøn energi er på sit højeste, og der bliver brugt flere ressourcer på den grønne udviklingen end nogensinde før.

Grøn energi er det nye sort

Det er blevet moderne at tænke grønt. Den grønne tankegang er blevet mere eller mindre dominerende i vores samfund i dag. Det bliver efterhånden set som meget moderne at have bæredygtighed øverst på sin prioriteringsliste. Har man klimaet med i de handlinger man gør, er det nemt at få det indoktrineret i sin dagligdag. Et skridt mod et mere klimabevidst samfund – stort eller småt – er et progressivt skridt mod en bedre fremtid.

Global opvarmning får unge til at samle sig

De senere år har unge haft svært ved at finde noget at være fælles om, noget at protestere om og være oprørte over. En mulighed for dette fællesskab er nu kommet i form af den globale trussel – klimaforandringerne. Klimaforandringerne har fået både store og små til at gå sammen i protester og organisationer, der på sigt kan hjælpe på de truende klimaforandringer. Studenterråd og andre unge organisationer dannes rundt omkring i landet, med det formål at bidrage til nytænkningen af energiressourcer og andre klimabevidste handlinger.

Det grønne kan starte i det små

Vil man påbegynde en grønnere livsstil, behøver det ikke nødvendigvis at betyde en omkalfatring af hele livet, fra en dag til den dagen. Man kan nemt arbejde sig mod en progressiv, grøn livsstil, dag til dag. Et skridt af gangen mod den grønne udvikling er et stort skridt – både individuelt og som menneskerace. Det er i disse tider, at vi kan vende op og ned på vores dystre fremtidsudsigter, hvis alle handler klimabevidst og grønt. Du kan på denne hjemmeside med oplevelser se, om der ikke skulle være nogle klimavenlige oplevelser, man kan begive sig ud i.

Få et overblik over klimaforandringernes konsekvenser

Det kan være svært at overskue de egentlige følger af den globale opvarmning. Mange har stærke meninger om klimaforandringerne, hvad enten de er for eller imod, og ynder at ytre dem ofte. I opråbene fra de klimabevidste medier er det til tider svært at høre klart, det kan være svært at skelne fakta fra skræmme-historier og udsagn. Det er derfor vigtigt, at vi i disse tider er kritiske overfor både mediernes og de generelle udsagn om klimaet.