Energi_forbrug_vind

Vælg den rigtige energi

23uu23

I omkring 2 år – siden 1. april 2016 – har det været muligt for dig at vælge frit, når det kommer til, hvem der skal levere el til dit hjem. Du kan frit skifte, vælge og sammenligne alle de lokale el-udbydere og finde den, der kommer tættest på dit behov og dine krav.

Der er i dag fuldstændig fri konkurrence på markedet og det kræver ikke andet af dig end at du ved, hvad et firma kan tilbyde, for at du kan få leveret el fra dit lokale elværk eller hvilken som helst udbyder du ønsker.

Lokal energi

Når du skal vælge hvem, der skal være din lokale el-udbyder er der en række ting du kan gøre for at være sikker på at du ender med den helt rigtige løsning. Det handler ganske simpelt om research, for jo mere grundig du er i din undersøgelse af dine muligheder, des bredere er dit grundlag for sammenligning.

Klima_el

Den nye lovgivning ophæver i bund og grund det, som vi kendte som forsyningspligten og erstattede den med en leveringspligt, der gør, at en udbyder der er i stand til at forsyne dig med el, ikke må afvise din begæring, skulle du ønske deres ydelser. Du har altså frit valg på alle hylder, så at sige.

Aktive forbrugere – gode leverandører

Reformen og den nye lovgivning er en stor fordel for dem, der kan kaldes aktive forbrugere. Med andre ord dem, der vil gøre nytte af det valg, de nu har adgang til og på den måde være med til at gøre en forskel, når det kommer til konkurrencen på elmarkedet – og i sidste ende også priserne.

Den frie konkurrence betyder nemlig også, at vi som forbrugere frit kan vælge og tjekke de priser det er på el enhver given dag.

For at gøre det så let for os som forbrugere som muligt, er det gratis og fuldstændigt frit at skifte mellem de udbydere, der er leveringsdygtige i dit område. På den måde kan du i bund og grund tjekke priserne hver dag og vælge den billigste udbyder, så du aldrig betaler mere end nødvendigt for din elektricitet.

El