søvn

3 tricks til at få mere energi i hverdagen

23uu23

Føler du dig lidt træt og dvask i løbet af din dag? Tænker du at det nok bare er fordi du er inde i en stresset periode? Måske er det faktisk den måde du lever dit liv, som godt kunne trænge til at blive forbedret. Med disse tre nemme tricks kan du hurtigt få vendt rundt på dit energiniveau og føle dig langt mere parat til at tackle hverdagens små udfordringer.

Få en god søvn

Den ultimativt bedste måde at få mere energi i hverdagen på, er simpelthen ved at sørge for en god nattesøvn. Vi mennesker kræver en god og lang søvn om natten og hvis vi ikke får det, så bliver vi ofte meget dvaske dagen efter og kan være ret så ubehagelige at være i nærheden af. Så hvis du ikke får dine otte til ni timer hver nat, så er det ikke så mærkeligt at du føler, at du render rundt med flade batterier konstant.

Prioriter din nattesøvn. Det kan ofte godt føles som om vi slet ikke har nok tid til at få de anbefalede otte til ni timer om natten, fordi der er så meget andet vi skal nå. Men hvis du ikke tager ordentligt vare på dig selv, så har du alligevel ikke nok energi i sidste ende til faktisk at håndtere de andre ting i dit liv og på dit arbejde.

Leg som et lille barn

Nogle gange er det ikke selve kroppen, der er træt. Nogle gange handler det mere om, at vi mentalt eller sindsmæssigt ikke har det specielt godt, hvilket kan resultere i, at man fysisk føler sig dvask i kroppen.

motion

Selvom du er blevet voksen og lever et voksent liv, så er det stadigvæk utroligt vigtigt at lege og have det sjovt i hverdagen. Her kan vi lære en del af børnene i vores liv.

Hvis du har et barn i din omgangskreds – det kan være dit eget barn, din niece eller måske et barn af en god ven – så prøv dig eventuelt at sætte ned og lege lidt med dem.

Hvis du ikke lige er så vild med børn, så kan du også lege for dig selv i stedet for. Tænk tilbage på hvad du godt kunne lide at lave som barn og find for eksempel nogle malerpensler frem. Eller er det måske mere dukkerne og de gode historier du fandt på som barn, som du nu savner i din hverdag?

Motion

Det kan virke lidt modsigende men langt de fleste mennesker får faktisk mere energi i hverdagen ved at begynde at motionere. Det får nemlig endorfinerne til at fise rundt i kroppen og sætter gang i blodcirkulationen.

Så kom du endelig i gang med en god motionsrutine, som du kan lide. Du kan eventuelt vælge yoga som din motion. Yoga sætter fokus på at opnå balance både i krop og sind og er derfor nyt at bruge, hvis du føler dig ekstra stresset eller træt i hverdagen. Klik her for at købe noget yogaudstyr hjem, så du hurtigt kan komme i gang.