elektricitet

Disse el-afhængige udgifter bør du ikke spare penge på derhjemme

23uu23

Strøm er dyrt, og vi bruger utroligt meget af den hver eneste dag. El er ganske enkelt en nødvendighed i langt de fleste danske hjem, og der er steder, hvor du ikke bør spare på strømmen blot for at spare penge på bankkontoen. Se hvilke steder der er tale om her.

overvågning

Alarmsystem

Det er mere end almindeligt ubehageligt at komme hjem til et hus eller en lejlighed, der har haft ubudne gæster. Selvom din lokale låsesmed Allerød kan sikre dit hus på absolut bedst mulige vis med gode låse og perfekte vinduessikringer, er der altid en risiko for, at en indbrudstyv kan finde sin vej ind.

Og her kan du i ret vidt omfang skræmme de fleste indbrudstyve væk, hvis du investerer i et godt alarmsystem. Det føles trygt i maven at vide, at hvis nogen forsøger at komme ind, vil en alarm slå til, og alarmselskabet vil rykke ud på adressen. 

Og selvom alarmselskabet ikke nødvendigvis når ud til dit hus i tide, vil langt de fleste indbrudstyve blive forskrækket og sætte i løb, så snart alarmen begynder at hyle. Og dermed har du begrænset omfanget af indbruddet.

Videoovervågning

Ligesom det kan være en god idé at få en låsesmed til at efterse, om dine låsesystemer stadig fungerer, som de skal og gå gået dine vinduer og døre efter, så er det også en god idé at kaste nogle penge efter videoovervågning. Det behøver ikke at koste en formue i strøm, og du kan sagtens nøjes med videoovervågning ved de primære indgange til dit hjem.

Du kan eventuelt have videoovervågning, der peger ud i haven, så det er svært for indbrudstyve og andre ubudne gæster at gemme sig. Dernæst kan installere et enkelt kamera på hver side af huset, så du har de store flader dækket, og det dermed er umuligt for tyven ikke at blive fanget af videoovervågningen.

Videoovervågningen kan give dig en stor følelse af sikkerhed, og selvom det naturligvis betyder, at den trækker strøm hvert eneste sekund i døgnet, kan sikkerhed og tryghed aldrig gøres op i penge. 

elforbrug

El-bilen

Selvom du måske er glad for din bil og synes, at det er lidt dyrt at investere i en elbil, så er det helt afgjort et sted, du ikke må spare. For det første, er elbiler objektivt set det helt rigtige valg, hvis du har et ønske om at passe godt på miljøet og køre så bæredygtigt som muligt. 

For det andet er det faktisk typisk også billigere på den lange bane, idet elbiler kan køre langt på en opladning, og fordi opladninger ikke er ligeså dyre som benzin og diesel. Dermed er det faktisk ikke nødvendigvis en dyrere udgift for dig på den lange bane, hvis du vælger at investere i en elbil.