ændring i landskab

Savner du at lære nye ting? Lær noget nyt om klimaet

23uu23

Selvom man ikke går i skole længere, og selvom man ikke ligefrem savner at sidde på skolebænken, kan man godt komme til at savne det, at lære noget nyt hver dag. 

Når man ikke længere går i skole, kan det være svært at vide, hvor man skal opsøge den nye viden, og hvordan man kan blive ved med at holde sin hjerne aktiv og sund. 

Et emne der er utrolig relevant, og som i høj grad kan være vigtigt at vide noget om, er klimaet.

hjerne

Læs avis eller nyheder hver morgen 

Noget, som mange gør i forvejen, og som mange nyder rigtig meget, er at læse en avis eller læse nyheder, hver morgen mens de nyder morgenkaffen. 

Ved at gøre dette, holder du dig nemt opdateret på, hvad der sker rundt omkring i verden, hvad der sker herhjemme i Danmark, og hvilke ting der skal ske i fremtiden. 

Ofte fortælles der meget om nye klimatiltag, ny forskning inden for klimaet og politikernes holdninger til, hvordan man løser klimaproblematikkerne.

Der findes også masser af nyheds-apps, som du kan downloade til din smartphone, og i løbet af dagen modtage meddelelser på din telefon, når der sker noget nyt og spændende, og mange af dem har indstillinger, så du kun får meddelelser, når der eksempelvis sker noget der omhandler miljø og klima. 

Spil quiz-spil med familien 

Selvom man måske ikke skulle tro det, så kan det faktisk virke enormt stimulerende og aktiverende for din hjerne at spille quiz-brætspil. 

Ikke nok med, at du bliver tvunget til at hive gammel viden frem, kan du også få en masse ny viden, enten ved at gætte rigtigt på spørgsmålene, eller ved at høre det rigtige svar på spørgsmålet, når du svarer forkert. 

Der findes quiz-spil, hvis spørgsmål fokuserer på klima og miljø, og du og din familie vil altså blive tvunget til at tænke jer rigtig godt om. 

Dette er en enormt underholdende måde at få noget nyt viden på, og det kan blive ekstra hyggeligt når du samler hele familien rundt om bordet til en dejlig aften med spil, sodavand, kaffe og snacks. 

Du kan også finde mange quiz-apps, hvor du enten spiller mod dig selv, eller andre med samme App, og du kan på den måde quizze lidt, når du er på farten. Disse findes naturligvis også, hvor der er fokus på klima og miljø.

Hvis du hører eller læser noget du ikke forstår, så slå det op 

Tit når man læser, ser eller hører noget, støder man på ord og fraser som man ikke forstår. Ofte vil man bare læse videre, uden at tænke over det ene ord. 

Især når man taler om klima og miljø, bliver der ofte brugt mange fagudtryk, som man måske ikke lige kender til på stående fod. 

Her kan det være en super god ide at slå det op, lige så snart du støder på det. Dette kan virkelig være med til at udvide din viden om disse emner. 

Det kan faktisk også være enormt behjælpeligt i din hverdag generelt. Måske ved du ikke på stående fod hvad en norne er, men det vil du hurtigt kunne finde ud af, ved at slå det op på nettet, eller ved at spørge nogle af dem som du er sammen med. 

mand læser avis

Se tankevækkende dokumentarfilm 

De senere år er der blevet produceret et hav af forskellige og helt fantastiske tankevækkende dokumentarfilm, omhandlende klima og miljø. 

Mange af disse film, vil kunne åbne dine øjne, for det store problem, som udgøre klima-problematikken. 

Disse dokumentarfilm er ofte meget underholdende, og du vil med stor sandsynlighed også opleve at blive helt opslugt af filmen, og filmens budskab.

Det er utrolig godt tidsfordriv, og perfekt, hvis din krydsord en dag trænger til en pause.