Løbebånd

Mærk energien på egen krop

23uu23

Energi er mange tinge, og energi kan mange ting. Vi er omgivet af energi konstant, og bruger energien mere end vi måske tænker over. Energi i stikkontakterne, vedvarende energi med vindmøller og den energi vi selv producerer og bruger på egen krop. For hvad er energi egentligt for vores krop, og hvordan skaber vi mere af den?

 

Sådan skabes energi i kroppen

De fleste forbinder nok energi med strøm og el, og det er da også en væsentlig del, når man berører emnet energi. Energi er dog i ligeså høj grad noget vi skaber med kroppen, og noget vi skal bruge i vores hverdag.

Energi skabes hovedsageligt ved indtag af næringsstoffer. Ligesom, at en bil har brug for brændstof, for at kunne køre, så har mennesket brug for energi for at kunne leve og holde sig kørende. Det er derfor helt væsentligt, at der i os menneskers indtag af mad både er dele af fedt, protein og kulhydrat. Vores muskler bruger nemlig maden som energi, når vi bevæger vores krop.

 

Sådan får du mere energi i kroppen

Der er flere måder at få mere energi på. Den øgede energi kommer nemlig ikke blot af madindtag, men i høj grad af andre ting også. En kostomlægning vil naturligvis kunne hjælpe, hvis din kost er ensformigt eller usund. Der er rent faktisk metoder til, hvordan du får mere energi hurtigt og effektivt. En af metoderne til at få akut mere energi, er ved at drikke noget vand. Væskemangel kan nemt få dig til at føle dig slap, træt og udkørt – en følelse de fleste helst vil være foruden i dagtimerne. Et andet tip er, at tage en lille powernap. En lur, der helst ikke må vare mere en halvtime. For de flestes vedkommende vil luren være dig behjælpelig resten af dagen, så du får følelsen af at have mere energi og overskud.

energi

Sådan bruger du energien i kroppen

Nogle mennesker har en masse energi og krudt, som de skal have brændt af i løbet af dagen. Andre kæmper for at få mere energi. Motion er i de fleste tilfælde nøglen til både mere energi og overskud, men også en god måde at få opbygget et energidepot i din krop.

Der findes mange forskellige motionsformer, som du kan prøve af. Måske du er til fitness, crossfit, dans, boldspil, svømning eller noget helt sjette. En af de mest populære motionsformer må siges at være løb. Om du ønsker at løbe en tur ude i naturen eller på et løbebånd (læs mere hos Løbebåndsguiden) så vil det kunne hjælpe dig med både at opbygge energi, samt hjælpe dig med at komme af med din energi.

 

Energi i samfundet vs. Energi i kroppen

Tidligere præsenterede vi dig for sammenligningen mellem en bil, der har brug for brændstof, og mennesket, der har brug for brændstof i form af mad. Det samme gælder resten af verden. Energi er nødvendigt for, at verden kan fungere og løbe rundt, ligeså vel som det er nødvendigt for vores kroppe, at vi har brændstof at kunne bruge af.

 

Der er således mange ting du selv kan gøre for at skabe, forbrænde og øge din energi i kroppen. Energi er grundstenen for, at vi mennesker kan holde gang i kroppen og livet, helt på samme måde som det er ideelt for samfundet.