Hvidt sengetøj

Skån verden; afhjælp sygdomme og lidelser bæredygtigt

23uu23

Det er blevet et hit at skåne miljøet for unødig forurening og overproduktion, og mange mennesker leder efter endnu flere måder at hjælpe kloden. Når folk taler om at hjælpe verden, ledes deres opmærksomhed oftest hen på dagligdagens forbrug, madvaner, og lignende. 

Dog findes der også mere tabubelagte, eller skjulte emner såsom sygdomme og lidelser. Man kan sagtens finde flere bæredygtige måder at hjælpe sig selv, eller sine nærmeste med eventuelle lidelser. Der fremstilles rigtig mange materialer og produkter, som skal kunne hjælpe folk. Men der tænkes sjældent i denne forbindelse på miljøet. Få inspiration og ideer til hvordan du kan tage flere bæredygtige valg.

genbrug

Find godt sengetøj mod inkontinens

Bomuld er et af de mest miljøskadelige produkter, fordi der kræves utroligt meget vand under dets produktion. Der skal faktisk 20.000 liter vand til et kilo bomuld, og langt de fleste producenter er ikke økologiske. Dette betyder, at stofproduktionen forårsager ekstrem pesticidforurening i mange af de lande, hvor afgrøden produceres. 

Inkontinens er et meget tabubelagt emne. Folk, som har denne lidelse, kan risikere at vædde sengen, når de sover. Der findes sengetøj specielt lavet til folk, som lider af inkontinens. Led efter en ansvarlig europæisk producent, som bestræber sig på at minimere deres produkters miljøbelastning.

Køb økologisk sengetøj og skån miljøet for pesticidforurening. Tænk også på kvaliteten af produktet du køber. En vigtig ting, udover produktionsforholdene, er varens holdbarhed. Det nytter ikke, at købe økologisk sengetøj, som holder i kort tid. Tag et bæredygtigt skridt, og køb bæredygtigt sengetilbehør, som hjælper mod inkontinens.

Rene bleer

Bæredygtige bleer til børn og voksne

En anden miljøsynder er bleproducenter. Bleer er en af de ting, som bruges og smides ud meget hurtigt, og de kan være essentielle for forskellige folk med lidelser. Bleer bruges regulært i børnepleje, ældrepleje, samt af folk med inkontinens, og andre lidelser. 

Mange typer bleer, er både dårlige for miljø og mennesker. Find de gode alternativer, og undgå kedelig kemi. De forskellige unødige tilsætningsstoffer i bleer, kan fremkalde kræft eller allergi. Disse hygiejneprodukter, kan også skade miljøet, fordi de er meget ressourcekrævende under produktionen. 

Et alternativ til papirbleen, er stofbleer. Disse er grundet deres genanvendelighed, meget mindre miljøskadelige. Hvis du ikke har lyst til at skifte til stofbleer, kan du godt finde mindre miljøskadelige papirbleer. Kig efter det grønne svanemærke, når du leder efter mere bæredygtige hygiejneprodukter. At blive en ’miljøven,’ kræver blot, at man er opmærksom på hvad man køber.