Lys på planeten

Få gjort dit hjem mere klimabevidst

23uu23

Hvis man har et hjem har man i disse dage et langt større ansvar end folk der bor i lejlighed eller kollegie. Man har nemlig et hus, som potentielt kan være til stor skade for klimaet. Der er mange måder, hvorpå ens hus kan være med til at gøre noget dårligt for klimaet. Derfor er det vigtigt, at man laver et godt og grundigt tjek af ens hjem. Det kan man enten selv gøre eller man kan få andre til at gøre det. Uanset hvad kan man være sikker på, at man vil endda vil spare penge i længden. For det kan godt være, at det vil koste noget at få folk til at lave et grundigt tjek af ens hjem, men det kan dog godt betale sig i sidste ende. For det vil ende med, at det i sidste ende bliver billigere. 

Træ i skål

Ingen alger er bedst

Når der kommer bevoksninger på mure og tage kan det for det første være meget frustrerende. Det kan være grimt og man kan blive irriteret af at kigge på sit hjem. Pludseligt ligner det, at en mærkelig plante har overtaget ens hus og det er man selvfølgelig ikke glad for. Umiddelbart efter det går op for en, at der er alger og bevoksninger på ens hus bør man gøre hvad man kan for at få nogen til at fjerne det. 

Hvis man får folk til at fjerne sine alger vil det ikke kun gøre noget godt for æstetikken. For det første vil det også gøre, at algerne ikke spreder sig yderligere. En anden ting man også kan være sikker på er, at man kan spare penge på energiregningen. For alger kan være med til at gøre, at man betaler for meget i varme. Det kan lyde mærkeligt, men det skyldes, at de sidder udenfor på huset på en helt særlige måde. Måden hvorpå de sidder på huset kan gå ind og påvirke hvor meget varme der slipper ud af hjemmet. På sitet https://nul-alger.dk/ kan du læse mere om dette fænomen og på den måde blive klogere

Miljøbevidst

Fjern også mos fra bygningen

Det er ikke kun alger, som man bør fjerne så hurtigt som muligt. Også en ting som mos bør være noget, der fjernes lige når det er opstået. Det kan nemlig være rigtig grimt at kigge på. Derfor bliver man måske både lidt irriteret og ked af det hver gang man kigger på dette mos. Her kan man heldigvis blot forsøge at få andre til at fjerne dette mos og så er man ude over det problem.