Olie

Spar på energien, brug trampolinen

23uu23

Trampoliner er blevet mere og mere populære i danske haver igennem de seneste par årtier. Rigtig mange børnefamilier kunne i dag slet ikke tænke sig et liv uden mulighed for, at ungerne kan bruge nogle dejlige og glade timer ved at hoppe trygt og sikkert op og ned, op og ned på trampolinen.

Men faktisk er det ikke kun glade og livlige børn, der får glæde af timerne brugt på trampolinen. Det kommer faktisk også miljøet og elforbruget til gavn, hvis familien investerer i en trampolin til haven.

Drenge_der_hopper

Hold en pause og tag en hoppetur

Mange børn og unge bruger i dag forholdsmæssigt meget tid på at være på nettet, på Facebook, Instagram eller i gang med at spille på deres PS4 eller mobiler. For slet ikke at tale om den tid, der bliver brugt på via nettet at tale med venner over Facetime, Skype eller Zoom. Alt sammen aktiviteter, der kræver elforbrug i større eller mindre omfang – og dermed er med til at belaste miljøet og CO2-regnskabet i den forkerte retning.

Den tendens står helt sikkert ikke til at ændre, men hvis der står en lokkende trampolin i haven, så er sandsynligheden sikkert større for, at børnene og de unge snupper en pause fra elektronikken og i stedet tager en hoppetur på trampolinen – gerne i selskab med naboens unger, som dermed også sparer på elregningen.

Endelig er der hele sundhedsaspektet, hvor børnene og de unge får rørt sig på en både sund og udfordrende måde.

børn_på_trampolin

Vælg den rigtige trampolin

Der findes i dag et stort udvalg af forskellige trampoliner i forskellige former og typer. De fleste er både af lækker kvalitet og af stor varietet. Der er fx de runde trampoliner, firkantede trampoliner og ovale trampoliner. Ja, faktisk er der nu så mange, at det kan være virkelig svært at finde ud af, hvilken trampolin der er den bedste for dig og din familie. 

Hvis du er i tvivl, kan du evt. besøge en guide for at få hjælp til det helt rigtige køb af trampolin. En anden mulighed er at tage ungerne med en tur i en af de efterhånden mange trampolinparker rundt om i landet, hvor de kan få styret alle deres lyster med et kæmpemæssigt udvalg af trampoliner.

Erfaringen fra sådan et besøg kan også bruges til at afklare, hvilken form for trampolin, der måske skal investeres i til hjemme i haven.