Grønne planter

Sådan ændrer du din livsstil og bliver mere klimavenlig

23uu23

De fleste er efterhånden ved at blive opmærksomme på, at hvis vi skal stoppe klimaforandringerne i tide, så bliver vi nødt til at ændre livsstil. Det kan være, at vi skal begynde at cykle på arbejde og spise mindre kød, og med klimaforandringerne som motivation, burde det være muligt for alle. Der er dog også mindre åbenlyse ting, man kan gøre for at mindske sit aftryk, når det kommer til klimagasser og global opvarmning. Kunne man godt tænke sig at yde lidt ekstra på det område, kunne det altså være, at det er der, man skal starte sin nye livsstilsændring mod et bedre og grønnere liv.

haven

Kom mere ud

Først og fremmest kan en grøn livsstil bestå i, at man vitterligt bare kommer mere ud i den grønne natur. Udover at få det bedre både fysisk og mentalt bedre og blive mindet om, hvorfor naturen på allerkraftigste er værd at redde, kan en daglig tur ud i det fri også være med til at mindske dit forbrug indendørs. 

Når du er er ude i skoven, bruger du nemlig ikke strøm, vand eller varme derhjemme. Gør du det at færdes ude til en vane, kan det hurtigt blive en afhængighed, og i sidste ende vil det bestemt også kunne ses på både din elregning og dit aftryk på klimaet. 

Har du ikke lige en skov i nærheden, er der dog også andre og muligvis nemmere måder at få lokket sig selv og resten af familien udenfor. Det kunne for eksempel være haven, hvis I har sådan en. Det har de fleste danskere nemlig, men der er faktisk overraskende få, der bruger den, og det er måske fordi, de ikke har fået indrettet den særligt indbydende. Derfor kan det være, at jeres første tid i have skal bruges på at plante en færdighæk og hænge en hængekøje op.

Cykeltur

Lev sundt og klimavenligt

Generelt er det faktisk bare så heldigt, at en sund livsstil som oftest også er en klimavenlig livsstil. Som nævnt tidligere, gør det sig blandt andet gældende, når det kommer til vores forbrug af kød. Det er dog også bare således, at en veltrænet krop, hvad end den er trænet til aerobic eller på romaskinen, er bedre rustet til det klimavenlige liv på cykel eller på gåben. Hvis du har lyst til at gøre noget godt for klimaet, så bør det generelle pejlemærke være, at man bare skal gøre noget, der er godt for en selv. Hvis vi lever og forbruger med omtanke, kan vi nemlig nå rigtig langt.